Da li će stadion u Samari biti završen na vreme za Srbiju?

Fudbaleri Srbije počeće Svetsko prvenstvo 17. juna protiv Kostarike u Samari, međutim, stadion Kosmos Arena još uvek nije završen.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.03.2018.

15:02

Da li će stadion u Samari biti završen na vreme za Srbiju?
Foto: Getty images

Domaćin kasni sa radovima na objektu kapaciteta oko 45.000 mesta, travnata podloga još nije ni postavljena.

Prethodnih meseci građevinari su imali razne probleme, pa je organizator pod pritiskom da spremi stadion na vreme, tri meseca uoči početka Mundijala.

"Tokom trajanja projekta razgovarali smo o odlaganjima u Samari. Ta odlaganja su i dalje osetna iako je učinjen veliki napredak. Ali ostao je ogroman posao da se uradi", kaže direktor FIFA za takmičenja Kolin Smit.

Izvođači radova su još u avgustu istakli da su 30 dana iza planova, ali lokalne vlasti uveravaju da će biti završeni do kraja aprila.

Kosmos Arena će osim Kostariki i Srbiji biti domaćin na još ti utakmice grupne faze (21. jun Danska – Australija, 25. jun Urugvaj – Rusija, 28. jun Senegal – Kolumbija), te dva meča u nokaut rundi (osmina finala 2. jula i četvrtfinale 7).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: