Rikardo: Red Bul će se boriti za titulu

Vozač Red Bula Danijel Rikardo želi da njegova ekipa u prvoj trci šampionata Formule 1 u Australiji pokaže da namerava da se bori za šampionsku titulu.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.03.2018.

11:33

Rikardo: Red Bul će se boriti za titulu
Foto: Getty images

Prošle sezone za titulu su se borili Mercedes i Ferari, a mnogi predvidjaju da će se ove godine u trku umešati i Red Bul.

Red Bul je prošle godine pobedio u dve trke, a Rikardo veruje da je njegova ekipa napredovala u odnosu na 2017.

Pročitajte još Povratak F1 – Hamilton i Fetel jure Fanđa

"U ekipi ima više samopouzdanja. Svake godine smo se trudili da napravimo brži bolid, ali onda su došla testiranja na kojima nismo imali mnogo da pokažemo, ali ove zime imamo nešto više. Predstojeći vikend mora da bude jak, to bi bila neka vrsta najave i namere da ćemo se boriti za šampionat", rekao je Rikardo.

Ova sezona bi mogla da bude odlučujuća za Rikarda, pošto njegov ugovor ističe na kraju godine. Mediji su spekulisali da su za 28-godišnjeg Australijanca zainteresovani Mercedes i Ferari, u kojima Valteri Botas i Kimi Raikonen ulaze u poslednju godinu ugovora.

"Rezultati će pričati za sebe. Za sve nas kojima ističe ugovor - verujem da će mesto u timu dobiti vozač koji bude najbolji na stazi, a ne onaj koji najbolje pregovara. Na to se trenutno koncentrišem, da se dobro pokažem u Melburnu i da pokušam da se borim za titulu ove godine", rekao je Australijanac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: