"Poremetila nas je atmosfera u Atini, nemam šta da zamerim timu"

Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević kaže da je atmosfera u OAKA areni uticala na njegovu ekipu, stavljajući fokus na plej-of ABA lige.

Izvor:

Sreda, 21.03.2018.

11:50

StarSport

"Čestitke Panatinaikosu na pobedi. Sjajno je igrati u ovoj areni i uvek je odlična atmosfera. Ali, milsim da je upravo atmosfera bila najveći problem za nas, pre svega jer je uticala na to kako ćemo ući u meč. S druge strane, osim samog početka, odnosno pet, šest minuta u trećoj četvrtini, nemam šta da zamerim svojiim igračima", rekao je Alimpijević.

Srpski i regionalni šampion poražen je na gostovanju u Atini u Evroligi (91:71), čime je izgubio i matematičke šanse da se domogne mesta koje vodi u plej-of, pa sada može da se koncentriše na pohod na četvrtu uzastopnu titulu u ABA ligi i još jedan plasman u elitno takmičenje.

"Videlo se da je PAO više želeo trijumf, kako bi se izborio za što bolje mesto na tabeli pred start plej-ofa. Po meni, oni su jedan od četiri najsnažnija i najatletičnija tima u Evroligi. Što se nas tiče, rekao sam već da ne želim da se žalim kada nedostaje neko od igrača. Imam i dvanaest na raspolaganju i to je tô. Nalazimo se u specifičnoj situaciji jer nam sledi veoma važan plej-of – čije nam osvajanje garantuje Evroligu i dogodine", istakao je trener crveno-belih komentarišući izostanke Nemanje Dangubića, koji je završio sezonu, i Pera Antića.

Tim sa Malog Kalemegdana već u četvrtak čeka okršaj u Pioniru sa prvakom Evrope Fenerbahčeom, dok je koliko u nedelju na programu drugi meč polufinalne serije regionalnog takmičenja protiv Mornara u Baru.

Zvezda je bila ubedljiva za vođstvo u seriji protiv crnogorskog sastava u prošlu nedelju, a u finale ide prva ekipa koja stigne do dva trijumfa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: