Moris rešio triler u Bostonu, 'Brada' brojao do 42, 'Obrva' do 37

Meč večeri u NBA odigran je u legendarnom TD Gardenu u Bostonu gde su domaći Seltiksi trojkom došli do pobede protiv Oklahoma Sitija Tandera – 100:99.

Izvor:

Sreda, 21.03.2018.

10:05

Moris rešio triler u Bostonu, 'Brada' brojao do 42, 'Obrva' do 37
Tanjug/AP Photo/Charles Krupa

Junak Kelta, koji i dalje igraju bez svog najboljeg igrača Kajrija Irvinga, bio je Markus Moris – pogodivši veoma težak šut preko Stivena Adamsa, pošto je prethodno fintom izbacio Pola Džordža.

Tanderima, koji su na nešto više od minut do kraja imali šest poena prednosti, ostalo je 1,2 sekunde za poslednji šut, ali Rasel Vestbruk nije bio precizan za tri.

Najefikasniji u redovima pobednika bio je ruki Džejson Tejtum sa 23 poena (5/6 za dva, 3/6 za tri), uz 11 skokova i četiri asistencije. Moris je susret završio sa 21 poenom i četiri uhvaćene lopte, Greg Monro dodao je 17 s klupe, a Teri Rozir 14 poena i po šest skokova i proigravanja.

Kod gostiju se najviše istakao Vestbruk sa 27 poena (7/16 za dva, 2/5 za tri), osam uhvaćenih lopti i sedam asistencija, a najbolje ga je pratio Pol Džordž sa 24 i 13 skokova. Stiven Adams imao je 14 poena i sedam skokova, a Karmelo Entoni poen manje. S druge strane, partiju večeri pružio je neverovatni Džejms Harden za novo slavlje Hjuston Roketsa, ovoga puta u derbiju u Oregonu protiv Portland Trejlblejzersa – 115:111.

'Brada' je blistao sa 42 poena (8/18 za dva, 5/7 za tri), sedam asistencija i šest skokova, ali i četiri izgubljene lopte.

Kris Pol takođe je bio na potrebnom nivou sa 22 poena, osam uhvaćenih lopti i šest proigravanja, dok su dvoicfren učinak imali još Erik Gordon sa 18, odnosno Luk Mba a Mute sa 13 poena.

Domaćima nije pomogla ni veoma dobra nekolicine startera, pre svega Al-Faruka Aminua koji je bio najefikasniji sa 22 poena (1/3 za dva, 6/8 za tri), pored osam skokova i četiri asistencije. Poen manje i 11 uhvaćenih lopti imao je Jusuf Nurkić, dok je Demijen Lilard ubacio 20, ali bez ijedne trojke iz sedam pokušaja. Fenomenalnu partiju pružio je i Entoni Dejvis za važnu pobedu Nju Orleans Pelikansa nad Dalas Meveriksima – 115:105.

'Obrva' je diktirao ritam sa 37 poena (13/18 za dva, 2/3 za tri), osam skokova, dve asistencije i dve blokade.

Radžonu Rondu nedostajao je skok za tripl-dabl – 19 poena, 14 asistencija, 9 skokova, rezervista Ian Klark imao je isti broj poena, a Čeik Dialo 10 poena i 14 skokova.

Kod domaćina su najbolji bili Dirk Novicki (3/5 za dva, 4/8 za tri) i Harison Barns (7/15 za dva, 1/4 za tri), dok je Jogi Ferel sa klupe pridodao 15. Toronto Reptorsi nastavili su da idu ka osiguravanju prednosti domaćeg parketa sve do potencijalnog finala Istoka, pošto su rutinski porazili Medžik u Orlandu za 53. trijumf u sezoni – 93:86.

Kajl Lauri bio je najbolji sa 25 poena (2/4 za dva, 7/13 za tri), osam asistencija i pet skokova, pa izostatanak Demara Derozana gotovo da se nije ni osetio.

Serž Ibaka doprineo je slavlju sa 13 poena i šest uhvaćenih lopti, dok su Delon Rajt i Norman Pauel imali po deset.

Kod Orlanda je najraspoloženiji za igru bio rezervista Šelvin Mek sa 17 poena, Aron Gordon imao je 16 pored šest skokova, a Nikola Vučević poen manje, ali i tri uhvaćene lopte više, kao i po tri asistencije i ukradene lopte. U preostalim susretima, Juta Džez doživela je potpuno neočekivan poraz na domaćem terenu od jedne od najgorih timova lige Atlanta Hoksa – 99:94.

Džezeri su u najgorem mogućem trenutku prekinuli seriju od devet uzastopnih pobeda i dodatno zakomplikovali već dramatičnu borbu za plej-of mesto u Zapadnoj konferenciji, a blistao je Denis Šreder u redovima pobednika sa 41 poenom (13/21 za dva, 3/7 za tri), sedam asistencija i pet skokova.

Konačno, Detroit Pistonsi bili su veoma ubedljivi protiv Sansa u Finiksu 115:88.

Zapadna konferencija:

nba.com

Istočna konferencija:

nba.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: