Počinje plej-of, kome će titula ABA lige?

Utakmicom Crvena zvezda – Mornar od 19 časova počinje plej-of ABA lige.

Izvor: B92

Nedelja, 18.03.2018.

10:35

Počinje plej-of, kome će titula ABA lige?
Starsportphoto

‘Crveno-beli’ brane titulu na Jadranu i očekuje se da se lako dođe do finala, gde bi čekali Budućnost ili Cedevitu, koji prvi duel igraju dva sata kasnije.

Košarkaši Crvene zvezde ulaze kao apsolutni favoriti u ovaj polufinalni duel, međutim klub iz Bara zasluženo se našao ispred Partizana na tabeli i sigurno da ih ekipa sa Malog kalemegdana neće potceniti.

U dva susreta ove sezone 'crveno-beli' slavili su oba puta – u Beogradu 88:77, odnosno u Crnoj Gori 82:74.

"Vidite kakvih sve stvari ima oko kluba i šta se sve dešava u poslednje vreme, koliko ljudi žele da Zvezdu sklone ove godine sa prvog mesta. Time se klub bavi, a sportski deo ostaje nama. Ovo je momenat u kome moramo da uđemo u opštu mobilizaciju. Svima je jasno i svi vide sve ove stvari", rekao je Alimpijević. Dva tima sastala su se na otvaranju regionalnog košarkaškog takmičenja ukrstili su "koplja" u hali 'Aleksandar Nikolić', a iako rezultat tako ne kaže crveno-beli su bez veće muke savladali Mornar.

"Imaju sjajnu sezonu, vrlo dobre partije na svim frontovima. Apsolutno su zasluženo na tom mestu. Izuzetno cenim rad trenera i siguran sam nije neosnovano što su toliko puni samopouzdanja. Ali, naši ciljevi su takvi kakvi su, bez obzira na to ko je na tom mestu", kazao je Alimpijević.

Crnogorci će verovatno biti bez najboljeg igrača Uroša Lukovića, dok će Crvena zvezda za deset dana odigrati pet mečeva, od čega tri u Evroligi i dve u polufinalu regionalnog takmičenja.

Beogradski klub u četvrtak je dobio Valensiju, dok posle susreta sa Mornarom, ekipu očekuju dueli u dva dana sa Panatinaikosom i Fenerbahčeom, dok se ovaj ciklus utakmica završava 25. revanšom u Baru.

"Mi smo dobrim igrama u protekla tri meseca postigli cilj – sada svi misle da Mornar može da igra protiv bilo koje ekipe. To je izuzetan kompliment za nas. Za dve godine igranja u ABA ligi već smo stekli toliko simpatija u regionu, da ne stižemo ni da odgovorimo na sve čestitke koje svakodnevno dobijamo. Bilo bi neumesno da pretimo Zvezdi, koja je u proteklih nekoliko godina, na ovim prostorima, apsolutno dominantan tim. To sve govori da bi ljubitelji košarke u nedelju mogli da prisustvuju lepoj, kvalitetnoj, utakmici. Zvezda je sigurno, ne samo u odnosu na nas, nego na sve ekipe u ABA ligi, apsolutni favorit, ali kao što sam bezbroj puta rekao – mi se ne plašimo nikoga", rekao je trener Mornara Mihailo Pavićević.

Trener Budućnosti Aleksandar Džikić istakao je navijače kao ključan faktor polufinalne serije ABA lige sa zagrebačkom Cedevitom.

Budućnost u nedelju uveče dočekuje Cedevitu u prvom meču polufinala u kojem ima prednost domaćeg terena.

"Svi zovu publiku da napuni "Moraču", a ja ih zovem da dođu, ali ne u pozorište. Ne zovem ih da gledaju tenis. Očekujem da će da nas bodre i podržavaju, a da protivniku smetaju. To je valjda prirodno", rekao je Džikić

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: