Murinjo: Matić stajao jedini na ostrvu karaktera

Žoze Murinjo, menadžer Mančester junajteda, nije bio zadovoljan igrom svog tima u pobedi nad Brajtonom u FA kupu i obrušio se na igrače posle utakmice.

Izvor: B92

Nedelja, 18.03.2018.

08:30

Murinjo: Matić stajao jedini na ostrvu karaktera
Photo by Alex Livesey/Getty Images

Junajted je savladao Brajton rezultatom 2:0 i plasirao se u polufinale najbrojnijeg fudbalskog takmičenja u Engleskoj, ali je Portugalac bio zadovoljan jedinom igrom srpskog reprezentativca Nemanje Matića.

Matić je upisao po gol i asistenciju za Romelua Lukakua i bio najzaslužniji za trijumf 'Crvenih đavola'.

"Radije ne bih imenovao one koji su bili dobri. Matić je bio na ostrvu karaktera, kvaliteta i reakcije na poraz od utorka", rekao je Murinjo.

'Posebni' je istakao da se pobeda nije dovodila u pitanje, ali da su postojali brojni problemi.

"Nismo igrali onako kako sam želeo, niti onako kako smo se pripremali. Zaslužili smo da pobedimo, to je očigledno, imali smo potpunu kontrolu utakmice, ali nismo igrali dobro. Ponekada postoji razlika u onome što radite tokom nedelje i onome što prikažete na terenu. To je mnogo više frustrirajuće nego rezultat. Ponovo nisam zadovoljan saradnjom linija i kreiranjem napada. Za to krivim sve".

Međutim, kako kaže, njegovi igrači nisu pokazali ni deo borbenosti koji je potreban za najviši nivo.

"Plašili su se da igraju, ne mogu više ništa da kažem. To ima veze sa karakterom, poverenjem i kvalitetom. Kada sunce sija i sve ide kako treba, pobeđujete utakmice, postižete golove i sve ide u vašu korist, svaki igrač je dobar igrač, želi da igra, traži loptu, ima samopouzdanja i izgleda sjajno. Ali kada je mračno i hladno, a to u fudbalu znači kada dođe period loših rezultata, nema svako karakter i samopouzdanje da u stvari igra. Svako može da bude na terenu i dotakne loptu jednom u pet minuta, ali da bude u igri i kaže: 'Dajte mi loptu jer želim nešto da uradim' – e, to ne može svako".
Photo by Alex Livesey/Getty Images
Jedan od vezista kojim Murinjo nije bio zadovoljan je i Skot Mektominej, momak koji je ove sezone izbio u prvi plan.

"Skot je odigrao najgori meč otkad radi sa mnom u prvom timu, ali on je sigurno fudbaler Mančester junajteda. To je igrač koji je pravio greške, odigrao toliko loših dodavanja, mnoge pogrešio, ali je imao čvrstinu da se nosi sa greškama. Imao je dovoljno jak karakter da kaže sebi da ne igra dobro, ali da će barem raditi osnovne stvari – čuvati poziciju, osvajati lopte i izbegavati defanzivne greške. Ali neki drugi momci, oni su se plašili da igraju".

Kao i Luk Šo, levi bek koji nikako da stekne Žozeovo poverenje, pa je zamenjen već na poluvremenu.

"To je moja odluka. Radili smo na određenim kretanjima, gde je veoma važno da bekovi budu agresivni, stvaraju prostor za Matića i budu ispred centralnih defanzivaca. To nisam imao i mogao sam obojicu da ih zamenim na poluvremenu. Nisam to učinio jer bi bilo previše agresivno, ostala bi mi još jedna izmena za nastavak utakmice. Morao sam da zamenim jednog i odlučio sam da to bude Luk, pošto je Antonio bio u stanju da barem defanzivno drži dobru poziciju. U prvom poluvremenu, kada god bi igrači Brajtona došli u deo koji je pokrivao Šo, usledila bi opasna situacija pred našim golom. Nisam zadovoljan njegovim nastupom", zaključio je Murinjo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: