RSS: Diplomatska pobeda, bez simbola prilikom gostovanja Kosova

EHF je odlučio da se kvalifikacioni turnir za Svetsko prvenstvo juniorki od 23. do 25. marta u Kragujevcu održi bez intoniranja himni i nacionalnih simbola

Izvor: B92

Petak, 16.03.2018.

12:48

RSS: Diplomatska pobeda, bez simbola prilikom gostovanja Kosova

Na turniru generacije 1998. učestvovaće selekcije Srbije, Norveške, Slovačke i tzv. države Kosovo.

Na ovaj način odbijen je zahtev kosovskog saveza da se, ukoliko nema nacionalnih obeležja, kvalifikacioni turnir "premesti" u drugu zemlju, preciznije Slovačku.

Izvršni odbor EHF istakao je da je Srbija kao domaćin sve preduzela kako bi turnir protekao u najboljem mogućem redu, garantovana je bezbednost svim učesnicima, pa je i problem oko ulaska selekcije Kosova u Srbiju rešen.

Pored reprezentacija u dvorani "Jezero" neće biti istaknute ni zastave država iz kojih dolaze sudije i delegat. Jedina vidljiva biće zastava Evropske rukometne Federacije.

Samo osvajač kvalifikacionog turnira izboriće plasman na poslednje veliko takmičenje u omladinskoj konkurenciji ove generacije, koje će biti održano od 1. do 15. jula u madjarskom Djeru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: