Pike beleži jubilarni 100. nastup u evropskim takmičenjima

Barselona dočekuje Čelsi u osmini finala Lige šampiona u sredu u 20:45 kada će Đerar Pike odigrati 100. meč na evropskoj sceni.

Izvor: LS

Utorak, 13.03.2018.

11:11

Pike beleži jubilarni 100. nastup u evropskim takmičenjima
Photo by Alex Livesey/Getty Images

Pike je u toku svoje karijere podigao ''ušati pehar'' četiri puta, jednom sa Mančester junajtedom pred sam odlazak u Kataloniju, a kasnije još tri puta sa Barselonom.

Centralni bek je prvu evropsku utakmicu odigrao 8. decembra pre 14 godina, kada su ''Crveni đavoli'' izgubili od Fenerbahčea 3:0. Španac je bio rezervista na tom meču i odigrao je preostalih 27 minuta.

U ''društvu velikih'' od aktivnih igrača su još i Đanluiđi Bufon, Iker Kasiljas, Serhijo Ramos, Andres Inijesta, Lionel Mesi, Kristijano Ronaldo, Zlatan Ibrahimović...
Photo by Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images
Za Barselonu je u najprestižnijem evropskom takmičenju odigrao 93 utakmice, na 90 je bio starter i odneo pobedu čak 56 puta, a usput postigao i devet golova. Takođe ima i dva nastupa u Superkupu, odnosno dve pobede.

Našao se u timu godine tri puta za redom 2010, 2011. i 2012. Neizostavan je deo Barsine postave, jedan od glavnih nosioca igre, uzor je mlađim selekcijama, oslonac je starijim saigračima i treneru.

Pike ima ugovor sa Barselonom do juna 2022. godine tako da ga svakako očekuje još dosta mečeva što na evropskim turnirima, što u domaćem prvenstvu, istoriju će pisati još neko vreme...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: