Jokićeva 'eksplozija' nedovoljna za pad neverovatnog 'Kralja'!

Posle tri meča gde je bio daleko od svog nivou, Nikola Jokić pružio je fenomenalnu partiju prethodne noći, ali to nije bilo dovoljno za pobedu.

Izvor:

Četvrtak, 08.03.2018.

08:13

Jokićeva 'eksplozija' nedovoljna za pad neverovatnog 'Kralja'!
Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Denver Nagetsi uspeli su predvođeni našim reprezentativcem da stignu i prestignu Klivlend Kavalirse, da bi onda na scenu stupio Lebron Džejms – 113:108.

Joka je, posle 22 poena zbirno na poslednja tri duela, za 33 minuta na parketu ubacio 36 poena uz samo dva promašena šuta (10/11 za dva, 2/3 za tri), uz 13 skokova, šest asistencija i pet izgubljenih lopti.

Međutim, 'Kralj' je svaki put imao odgovor, ubacio je poslednjih devet poena gostiju iz Ohaja i susret završio sa 39 poena (10/17 za dva, 5/8 za tri), deset asistencija, osam skokova i ukradenom loptom.

Kavsi su daleko bolje ušli u utakmicu, pošto su brzo stekli 15 poena prednosti, da bi onda Nikola preuzeo stvar u svoje ruke i sa 17 poena u trećem kvartalu (od ukupno 25 u drugom poluvremenu) vratio tim iz Kolorada u meč, odnosno doneo mu preokret. Ipak, vicešampioni sveta odgovaraju sa tri vezane trojke, posle čega najbolji igrač današnjice takođe pogađa za tri, pa iz dve neverovatno teške pozicije za dva i praktično privodi meč kraju.

Jokića je na pravi način ispratio samo Geri Heris sa 18 poena i četiri skoka, Mejson Plamli i Pol Milsep dodali su po 12, a Džamal Mari 11 poena, sedam uhvaćenih lopti i šest asistencija.

S druge strane, ni pored Lebrona nije bilo previše raspoloženih pojedinaca – Rodni Hud imao je 15 poena, Leri Nens junior upisao je dabl-dabl sa po 13 poena i skokova, dok je dvocifren učinak imao samo još Džef Grin sa deset.

Nagetsi sada imaju skor 35-30, odnosno pali su sa osmog mesta Zapada, poslednjeg koje vodi u plej-of, a ispred su Los Anđeles Klipersi sa pobedom, ali i porazom manje. Istovremeno, Kavsi su stigli do 38. trijumfa pored 26 poraza i zauzimaju treće mesto Istoka.

Zapadna konferencija:

nba.com

Istočna konferencija:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

159 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: