Jokić je bio sjajan, ali "Brada" i "Obrva" nisu sa ove planete

Nikola Jokić iza sebe ima jedan od najboljih meseca od kada je došao u NBA, ali i pored toga nije glavni kandidat za najboljeg igrača februara na Zapadu.

Izvor: PT

Četvrtak, 01.03.2018.

17:05

Jokić je bio sjajan, ali
Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Centar Denver Nagetsa ostvario je četiri tripl-dabla, od čega tri zaredom i mesec je gotovo završio sa prosekom od 22p/11sk/10as.

Nikola je predvodio Denver do skora od sedam pobeda i tri poraza u februaru, ali i pored toga postoji verovatnoća da neće biti najbolji u drugom mesecu godine.

Srpski košarkaš je u ovom periodu prosečno beležio 21,8 poena, 11,3 skokova i 9 asistencija, i kada se na to dodaju četiri tripl-dabla, onda je jasno zašto bi čelni ljudi trebalo da razmišljaju o Jokiću kao najboljem igraču februara na Zapadu.

Pored Jokića komesaru Adamu Silveru nameću se još dva imena, koji verovatno imaju "jače dokaze" u svojim kampanjama za najboljeg u februaru – to su Entoni Dejvis i Džejms Harden. Vodeći kandidat za najkorisnijeg igrača sezone 2017/2018 nije imao niti jedan poraz za Hjustonom u febrauru, a pritom je i beležio sjajne brojke.

Hardenov prosek, 30,1 poen, 8,1 asistencija i 5,7 skokova, je impresivan i ono što je najvažnije Roketsi su u februaru imali skor od 12 pobeda i nula poraza.

Sa druge strane Entoni Dejvis se fenomenalnim partijama nameće i za MVP sezone, iako je to prosto nemoguće zbog partija Hardena. U odsustvu Demarkusa Kazinsa, "Obrva" je februaru prosečno beležio 35 poena, 13 skokova, 2,5 ukradene lopte i 2,2 blokade.

Dejvis je imao neke vanserijske utakmice, od kojih se izdvaja ona protiv Finiksa kada je ostvario učinak od 53 poena, 18 skokova i 5 blokada. Pored toga, Pelikansi u februaru imaju skor od 8/3, a najzaslužniji za to je popularni AD.

S obzirom da je prvi mart uskoro bismo trebali da saznamo kojem igraču će pripasti ovo priznanje – Hardenu drugi put ove sezone, ili Jokiću i Dejvisu prvi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: