Nemački bob osvojio zlato u Pjongčangu

Nemački takmičari osvojili su zlatnu medalju u bobu četvorosedu, poslednjeg dana takmičenja na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

Izvor: B92, Beta

Nedelja, 25.02.2018.

13:33

Nemački bob osvojio zlato u Pjongčangu
Getty images

Frančesko Fridrih predvodio je Nemačku po pobede, a taj četvorosed ostvario je rezultat od 3:15,85 minuta. Nastupili su i Kendi Bauer, Martin Grotkop i Torsten Margis.

Nemačka je dominirala u sve tri discipline bobu u Pjongčangu i izjednačila sopstveni rezultat sa Igara u Torinu 2006. godine, kada je takođe osvojila šest zlatnih medalja.

Srebrnu medalju danas su osvojile druga posada Nemačke i posada Južne Koreje, pošto su ostvarile isti rezultat od 3:16,38 minuta.

Fridrih je rekao da je cilj Nemačke u Pjongčangu bio da osvoji zlato, pošto pre četiri godine u Sočiju nije osvojena nijedna medalja u bobu. To je bilo prvi put posle 50 godina da je Nemačka završila Zimske olimpijske igre bez medalje u bobu.

"U Sočiju je bilo frustrirajuće. Osvajanje medalje je bio naš veliki cilj i nismo želeli da ponovimo greške. Uspeli smo", rekao je Fridrih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: