OKS proslavio 108. rođendan na Kopaoniku

Olimpijski komitet Srbije (OKS) obeležio je 108. rođendan nizom različitih manifestacija u okviru programa "Olimpijska čarolija" na Kopaoniku.

Izvor: B92

Petak, 23.02.2018.

17:22

OKS proslavio 108. rođendan na Kopaoniku
Foto: Olimpijski komitet Srbije

U znak sećanja na generala Svetomira Ðukića i nekoliko srpskih oficira koji su postavili temelje Olimpijskog pokreta u Kraljevini Srbiji kada su u hotelu Moskva 23. februara 1910. godine osnovali Srpski olimpijski klub, više od 100 dece učestvovalo je u igrama na snegu i kreativnim radionicama.

Mališani su imali priliku da pogledaju i izložbu "Zimske Olimpijske igre: od Šamonija do Pjongčanga" i dožive virtuelno ski skokove.

U čast proslave rođendana prisutnima su se obratili predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković i predsednik opštine Raška Ignjat Rakitić.

"Vi ste najbolji i najlepši deo Srbije. Siguran sam da se među vama krije jedan šampion ili šampionka koji će jednoga dana naslediti naše olimpijce koji su nas predstavljali u Pjongčangu", rekao je Maljković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: