Tošić za B92: Kao na utakmici CSKA – Crvena zvezda...

Fudbaler Partizana Zoran Tošić rekao je za B92.net da je njegova ekipa imala šanse da prođe i da je igračima trenutno najteže posle loše partije u Plzenju.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.02.2018.

22:50

Tošić za B92: Kao na utakmici CSKA – Crvena zvezda...
Foto: FK Partizan

Fudbaleri Partizana završili su nastup u šesnaestini finala Lige Evrope, porazom od Viktorije Plzenj sa ukupnih 3:1.

'Crno-beli' su odigrali nerešeno 1:1 u Humskoj pre osam dana, da bi u Plzenju izgubili 2:0 i tako okončali ovogodišnji nastup u drugom po jačini evropskom takmičenju.

“Veliko razočaranje, cela ekipa je razočarana. Protivnik kao Viktorija Plzenj je mogao da se prođe, morali smo da uradimo još nešto da to ostvarimo, ali… U prvom poluvremenu smo imali ‘ravnu’ utakmicu, oni su imali možda nekoliko boljih šansi, ali nismo želeli od prvog momenta da rizikujemo 200%. Jedan gol nas je vodio dalje, tražili smo ga i, nažalost, jednom greškom smo dozvolili da povedu i tada se utakmica potpuno izmenila”, rekao je Tošić za B92.net.

On je istakao da ‘crno-beli’ tek treba da dođu na nivo na kojem je šampion Češke.

“Veliki je uspeh, s obzirom na to da je Partizan dosta puta bio u Evropi, ali nije prošao grupu. Sada smo uspeli da prođemo, ali apetiti uvek rastu. Želeli smo korak više, da smo prošli, opet bismo tražili još korak više, to je normalna procedura. Moramo da shvatimo da smo igrali protiv šampiona Češke – nije liga ‘petice’, ali je protivnik koji godinama ima iste igrače, trenera, gaji isti stil… Izuzetno takmičarska ekipa. Partizan tek treba da dođe na taj nivo. Pokušali smo, ali nikom nije teže od nas”, dodao je ‘Bambi’.

Srpski reprezentativac otkrio je i glavnu razliku između dva tima.

“Razlika između njih i nas je što oni imaju mnogo više iskustva u Evropi. Njima je dovoljna jedna greška da postignu gol. Kao na jučerašnjoj utakmici CSKA – Crvena zvezda… jedna greška i odmah pada gol. Ekipe koje znaju da igraju takmičarske utakmice u odnosu na nas jer smo mi novi u ovoj fazi takmičenja. Jeftino primljeni gol u prvoj utakmici je doveo do toga da moramo potpuno drugačije da igramo drugu. Jurili smo na gol protivnika, iz neke negative – jedan gol, posle drugi iz greške i sve se tako namesti”.

Bilo je očigledno da su domaći igrači bili mnogo snažniji u duelima.

“Moguće da u čvršći, takva je njihova liga, nemaju lepršavost u igri. Mi obično pokušavamo iz nekih lepih akcija, dok su oni prava takmičarska ekipa”.

Kako podići igrače posle ovakvog poraza?

“Biće još utakmica. To su mladi momci, igraće u mnogo većim klubovima, ovakvih utakmica će biti mnogo u budućnosti”, zaključio je Tošić za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

162 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: