"Pivari" se uzdaju u vrelu balkansku krv

Ledeni severac opustošio je plzenjaske ulice na dan utakmice Viktorije i Partizana, ali se očekuje "vrela" atmosfera na tribinama.

Izvor: AK

Četvrtak, 22.02.2018.

12:00

Foto: B92/AK

Sunce je obasjalo češku prestonicu piva, ali nije prijatno šetati ulicama Plzenja. Izuzetno je hladno oko podneva.

To je uslovilo i izostanak fudbalske atmosfere u gradu na dan meča, pa iako se očekuje do 1.000 "grobara" nekoliko sati uoči utakmice slabo su vidljive crno-bele boje po gradu.

Slična atmosfera je i u lokalnim medijima, u centru pažnje su Zimske olimpijske igre, pre svega pobeda hokejaša Češke nad SAD u četvrtfinalu turnira u Pjongčangu, ali nisu zapostavljeni ni ostali sportovi.
Foto B92/AK
U senci svega toga je fudbal u Plzenju i gostovanje "temperamentnih Balkanaca".

Upravo taj temperament naglašavaju domaćini, ne plaše se incidenata na tribinama ni na terenu već "eksploziji" emocija Beograđana i mogućem novom isključenju crno-belih.

"To bi nam dosta pomoglo", kaže Radim Reznik.

Ne drame ni zbog toga što bi čak 1.000 od očekivanih 11.000 navijača na tribinama moglo da bude u crno-belom.
Foto B92/AK
"Bila je fantastična atmosfera u Beogradu, sjajno su nas dočekali i ispratili na stadionu. Nadamo se da će bili tako i sada, da će se navijači međusobno povezati i napraviti sjajnu atmosferu. Siguran sam da neće biti incidenata. Srbi su vatreni ali to samo atmosferu čini boljom", rekao je trener Viktorije Pavel Vrba.

Domaćin je svestan da Partizan mora da napadne pa Vrba i njegovi igrači potenciraju opreznu igru, dok se čeka pad koncentracije rivala. Fokus je na odbrani, a kao glavnu pretnju ističu Sejdubu Sumu.

"Svaki igrač je opasan na svoj način, Tavamba je snažan i verovatno ključni igrač u napadu jer jer najviše šutira, ali smo igrače posebno upozorili na Sumu. Vrlo je hitar i brz, sjajno probija, pa tu moramo biti posebno oprezni", dodao je Vrba.

Duel Viktorije i Partizana počinje u 19 časova. U prvoj utakmici je bilo 1:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: