NBA: Veliki uspon posle MVP – Bogdanović u top 3 "rukija"

Bogdan Bogdanović nedavno je osvojio MVP nagradu na utakmici "zvezda u usponu", pa je zbog toga i inače dobrih partija napravio veliki skok na "ruki" plasmanu.

Izvor: PT

Utorak, 20.02.2018.

08:12

NBA: Veliki uspon posle MVP – Bogdanović u top 3
Photo by Kevork Djansezian/Getty Images

Pisali smo o tome da je na poslednjem "rookie ladder" (plasmanu novajlija u ligi) 20. januara ove godine košarkaš Sakramenta zauzimao šesto mesto.

"Hoops habit" sajt izbacuje otprilike na svakih mesec dana novi plasman novajlija u ligi, NBA na svom zvaničnom sajtu objavi tu listu, a Bogdanović na njoj zauzima treće mesto.

Ovogodišnja ruki klasa je prenatrpana odličnim igračima i budućim superstarovima, pa ovaj podatak još više govori o uspehu bivšeg igrača Partizana i Fenerbahčea.

Donovan Mičel, Ben Simons, Denis Smit, Kajl Kuzma i Lauri Markanen samo su neki od rukija koji igraju sjajno na početku karijere.

Među njima spada i naš igrač, ispred kojeg su po NBA samo zvezda Jute Mičel i Filadelfije Simons.

Iza Bogdanović nalaze se imena poput Kajla Kuzme, Džejsona Tejtuma, Denisa Smita, Džoša Džeksona, Lauri Markanena, Dierona Foksa i Džoša Harta.

Bogdanović na 55 odigranih mečeva u NBA prosečno beleži 11,5 poena, 3,2 asistencije i 2,7 skokova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: