Više ekipa i PES na "Igrajmo za 16"

Žreb za 19. memorijalni turnir "Igrajmo za 16" održan je u zgradi Radio-Televizije Srbije u Beogradu.

Izvor: MLJ

Ponedeljak, 19.02.2018.

14:45

Više ekipa i PES na
B92 / MLJ

Mali fudbal, stoni tenis, kuglanje, basket tri na tri i po prvi put u video igri PES igraće se u osam gradova Srbije u sećanje na medijske radnike stradale 23. aprila 1999. godine tokom NATO bombardovanja.

Memorijal ove godine okuplja više od 180 ekipa i 2.500 takmičara pa su kvalifikacije na nekim mestima već počele.

Turnir u malom fudbalu se već dve nedelje igra u grupama 'RTS' i 'Gradovi'. Grupa 'Partneri', 'Prijatelji', 'Mediji' i 'Čuvari Srbije' igraju od prvog vikenda marta. Početkom marta startuje i turnir u basketu, 10. i 11. marta se igra PES, a 24. takmičenje počinje grupa 'Žene'.

31. marta i 1. aprila nastupaju pobednici iz osam gradova Srbije, 14. aprila je turnir u stonom tenisu, a dan kasnije aprila takmičenje u kuglanju. Istog popodneva je super finale 19. memorijala.
B92 / MLJ
Predstavnik porodica poginulih radnika RTS Miroslav Medić se zahvalio svim učesnicima i prijateljima turnira zbog kojih on traje 19. godina.

Svetozar Stanković predsednik Sportskog saveza Beograda podsetio je da je turnir već godinama međunarodni sa takmičarima iz Slovenije, Makedonije, Holandije i Austrije.

"Prošle godine smo organizovali 311 utakmica i učestvovale su 154 ekipe u Beogradu i osam gradova Srbije. Turniri se uglavnom organizuju u jednom gradu. Ovaj se organizuje u osam i trajaće decenijama, nadživeće sigurno sve nas", rekao je Stanković.
B92 / MLJ
Prošle godine je učestvovala i jedna ekipa sa Kosova i Metohije i očekuje se da ih narednih godina bude više.

"Stradale su naše kolege, prijatelji i rođaci. Delimo emocije sa svim ljudima u Srbiji koji su izgubili svoje najbliže, a bilo ih je, neki kažu dve i po hiljade, a neki kažu i tri, što u uniformama, što civila. Turnir je već 19 godina posvećen svim žrtvama 1999. godine. Čast mi je što sam 19 godina deo ovog turnira. Da se nikada ne zaboravi i da se nikada više ne desi", kaže Veselin Grozdanić, predsednik organizacionog odbora turnira.

Jedan od prijatelja turnira je i osnivač fondacije "Solidarnost za Kosovo" Arno Gujon.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: