Matić: VAR je dobar za fudbal, ali čekanje od dva minuta...

Fudbaler Mančester Junajteda Nemanja Matić smatra da je uvođenje VAR tehnologije dobra stvar, ali da konačna odluka sudija mora da bude brža.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 19.02.2018.

11:58

Matić: VAR je dobar za fudbal, ali čekanje od dva minuta...
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Matićeve reči dolaze nakon što je Huanu Mati posle VAR-a poništen gol protiv Hadersfilda u osmini finala FA Kupa (2:0) zbog ofsajda, isto kao njemu u finišu meča.

"Videli smo gol i nisam siguran da je bio ofsajd (kod Matinog gola prim. aut), sudija je doneo odluku... Srećni smo što smo posle dali još jedan gol i pobedili. Sviđa mi se VAR, ali mi je čudno što se odluka čeka dva minuta, nekad je dobro, a nekad nije", rekao je Matić, a prenosi Skaj Sport.

Srpski reprezentativac ističe da nova tehnologija donosi boljitak fudbalu, ali izneo jednu zamerku.

"Sve bi moralo da bude brže, predugo se čeka odluka. Dva minuta su dug period na terenu, ali generalno, VAR je dobar za fudbal. Normalno je da sudije prave greške na utakmicama, a odluke bi morale da se donose za 30 sekundi", zaključio je Matić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: