Vučić: Zajedno sa Hrvatskom do Svetskog prvenstva

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić predložio je predsednici Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović da dve zemlje podnesu zajedničku kanditaturu za veliko takmičenje.

Izvor: B92

Petak, 16.02.2018.

16:40

Vučić: Zajedno sa Hrvatskom do Svetskog prvenstva
Tanjug/Dimitrije Goll

Hrvatski 'Index' prenosi izjavu Vučića za televiziju RTL, u kojoj kaže da je siguran u uspeh potencijalne zajedničke kandidature.

"Dogovorili smo da se prijavimo za zajedničku organizaciju nekog velikog takmičenja, na primer Svetskog prvenstva. To sigurno dobijamo ako idemo zajedno. Predsednica je za. Nadam se da će se i Andrej (hrvatski premijer Plenković) saglasiti. Ana (premijerka Srbije Brnabić) će mene odmah poslušati", rekao je Vučić.

Ipak, portal navodi da nije u pitanju Mundijal u fudbalu, već verovatno košarka, rukomet ili vaterpolo.

Hrvatske kolege u prvi plan ističu ogroman broj prepreka ka samoj kanditaturi, a kamoli organizaciji tako velikog takmičenja, ali i da su vodeći ljudi dveju zemalja veliki ljubitelji sporta.

"Kolinda u 'kockicama' i s pivom u ruci ne propušta utakmice Hrvatske na Maksimiru, a Vučić se hvali da se u mladosti kao pripadnik Delija tukao oko tog stadiona", piše Index.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1838 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: