Navijači skupljaju novac za transport preminulog Rusa

Na dan utakmice šesnaestine finala Lige Evrope između Crvene zvezde i CSKA preminuo je jedan navijač gostujućeg tima.

Izvor: B92

Utorak, 13.02.2018.

20:08

Navijači skupljaju novac za transport preminulog Rusa
Foto: Getty Images/Epsilon

„Sovjetski sport“ uradio je intervju sa Andrejem Malosolovim iz „Carigrad TV“, koji je i objavio šta se dogodilo u Beogradu, i koji je rekao da je u pitanju Aleksej Viktorovič, poznatiji među simpatizerima armijskog kluba kao Leha Straus.

„Tragedija se dogodila jutros, umro je na ulici. On nije bio huligan. Bio je deo starije ekipe koja je pratila CSKA. Nije, dakle, u pitanju nikakav obračun navijača. Srbi su nam bratski narod, a Delije su poručile da „im je brat svaki Rus, bez obzira za koga navija“, rekao je Molosolov.

Navijači su pokrenuli akciju za prikupljanje novca kako bi telo Alekseja bilo prebačeno u Rusiju. Oni su i na Tviteru ostavili poruku sa računom u banci kako bi novac mogao što brže da se prikupi.

Pomoć porodici nastadalog navijača pruža i ambasada Rusije u Beogradu.

„Ambasada sarađuje sa lokalnim vlastima i preduzima sve mere. Konzularno odeljenje je stupilo u kontakt sa članovima porodice, blisko sarađuje i pružiće svu pomoć u slanju tela kući“, prenosi TACC saopštenje pres službe ruske ambasade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: