Bruka ili loš dan sudije iz Hrvatske?

Meč prvog kola turnira u Dohi između Agnješke Radvanjske i Mone Bartel doneo nam je uzbudljivu borbu u tri seta.

Izvor:

Utorak, 13.02.2018.

15:55

Bruka ili loš dan sudije iz Hrvatske?
Photo by Minas Panagiotakis/Getty Images

Ipak, da Poljakinja i Nemica ne budu u prvom planu pobrinula se Marijana Čičak, hrvatska sutkinja koja već godinama sudi na WTA, ali i ATP turu.

Igrao se odlučujući set, Agnješka je vodila sa 4:2, a Mona servirala za povratak, da bi pri rezutlatu 15:15 Čičak greškom pripisala poen Nemici, iako je linijski sudija prethodno doneo pravu odluku.

Usledile su još dve identične greške, što niko u prvi mah nije primetio, ali jeste stručni štab Radvanjske kada je Marijana izgovorila – 'Gem, Bartel'.

Radvanjska je potom ušla u raspravu, da bi Čičak tek posle sugestije supervizora turnira promenila rezutlat, međutim – ni tu nije bio kraj.

Umesto 40:30 izgovorila je 30.40, pa je izazvala smeh publike i svih prisutnih, još jednom iznerviravši Poljakinju koja je ponovo ispravila.

Bartel je na kraju uspela da spase devet meč lopti i stigne do 5:5, ali ne i konačnog preokreta u trećem setu – 3:6, 6:3, 7:5.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: