Hiršer olimpijskim zlatom kompletirao kolekciju!

Marsel Hiršer osvojio je zlatnu medalju u alpskoj kombinaciji na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

Izvor:

Utorak, 13.02.2018.

09:23

Hiršer olimpijskim zlatom kompletirao kolekciju!
Photo by Alexis Boichard/Agence Zoom/Getty Images

U trkama u spustu i slalomu Austrijanac je ostvario vreme od 2:06,52 minuta i osvojio prvu zlatnu olimpijsku medalju u karijeri, jedinu koja mu je nedostajala.

Hiršer je posle spusta bio 12. ali je uspeo da nadoknadi zaostatak i osvojio drugu olimpijsku medaju u karijeri, posle srebra u slalomu u Sočiju četiri godine ranije.

Marsel je istovremeno stigao i do jednog zlata koje mu je nedostajalo, pošto je po šest puta bio najbolji na Svetskom prvenstvu, odnosno Svetskom kupu.

Srebrnu medalju osvojio je Francuz Aleksi Pantiro sa zaostatkom od 0,23 sekunde, a bronzu je osvojio njegov sunarodnik Viktor Mufa Žande sa 1,02 sekunde zaostatka.

Austrijanac Marko Švarc zauzeo je četvrto mesto, a peti je bio Amerikanac Ted Ligeti.

Takmičenje u alpskoj kombinaciji još nije završeno, pa nije poznat plasman srpskih skijaša. Marko Vukićević je trenutno 25. a Marko Stevović zauzima 34. mesto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: