Kejn rešio derbi Londona protiv anemičnog Arsenala

Totenhem Hotspur savladao je Arsenal u derbiju Londona na otvaranju 27. kola Premijer lige – 1:0 (0:0).

Izvor:

Subota, 10.02.2018.

15:25

Kejn rešio derbi Londona protiv anemičnog Arsenala
Photo by Catherine Ivill/Getty Images

Nismo gledali previše kvalitetan meč na Vembliju, ali su 'Pevci' ipak potpuno zasluženo savladali anemičnu ekipu Arsena Vengera.

Momci Maurisija Poćetina kontrolisali su igru tokom većeg dela susreta, imali su skoro pet puta više šuteva od rivala (18-4), dok je gol odluke postigao ubitačni Hari Kejn

Centarfor reprezentacije Engleske postigao je svoj 23. gol u nacionalnom šampionatu, odnosno 101. od kada nastupa u Premijer ligi, kada je u četvrtom minutu drugog poluvremena sjajnog skočio na ivici peterca, posle savršenog centaršuta Bena Dejvisa.

Mogao je Totenhem u narednih desetak minuta i da duplira vođstvo i tako još ranije overi trijumf, ali je Petr Čeh u sledeće dve situacije bio uspešniji u direktnom okršaju s Kejnom.
Photo by Catherine Ivill/Getty Images
Isti igrač imao je i jedini priliku u prvom delu duela, dok su gosti svoje najbolje prilike prokockali na ulasku i u nadoknadi vremena.

Međutim, posle promašaja Erika Lamele, Aleksander Lakazet očajno šutira iz voleja, da bi, samo nekoliko napada kasnije Francuz propustio priliku da kazni veliku grešku Dejvisona Sančesa – kada je šutirao tik pored dalje stative sa šest, sedam metara iskosa.

Poslednju šansu da svoju ekipu spase poraza propušta Mesut Ezil, pogodivši živi zid iz dobre pozicije u 95. minutu.

Totenhem je zabeležio 15 pobedu i sada ima četiri boda manje od drugoplasiranog Mančester Junajteda, uz utakmicu više, dok je Arsenal sve dalje od mesta koje vodi u Ligu šampiona pošto je šesti sa šest bodova manje od Liverpula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: