Derbi ključan za plej-of – Budućnost pala u Baru!

Košarkaši Budućnosti neočekivano su poraženi od Mornara 87:81, u crnogorskom derbiju 18. kola ABA lige u Baru.

Izvor: AK

Nedelja, 28.01.2018.

15:03

Derbi ključan za plej-of – Budućnost pala u Baru!
Foto: ABA/Mornar/Media Pro

Nakon poraza Cibone u Ljubljani u subotu, ovaj rezultat dodatno ide na ruku Crvenoj zvezdi u borbi za prvo mesto u regularnom delu sezone i prednost domaćeg terena u plej-ofu.

S druge strane, pobeda Mornara je dodatno umanjila šanse Partizanu da se nađe u doigravanju, jer ima dve pobede manje od Barana uoči gostovanja najvećem rivalu Zvezdi u ponedeljak.

Mornar su do najveće pobede u sezoni predvodili Nemanja Vranješ sa 19 poena, Brendis Rejli-Ros sa 12 uz pet skokova i četiri asistencije, te Strahinja Mićović, Vukota Pavić I Uroš Luković sa po 11.

U ekipi Budućnosti najefikasniji je bio Nemanja Gordić sa 22 poena, 17 je dodao Nikola Ivanović, dok je deset ubacio Kajl Gibson, koji je pogodio samo jedan šut iz igre.

Podgorički klub će ostati prvi na tabeli posle ovog kola, ali bi od ponedeljka mogao da deli lidersku poziciju sa Zvezdom, ukoliko crveno-beli nadigraju crveno-bele.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

228 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: