Đukić: Nedostajala završnica, Ivanović veliko pojačanje

Trener Partizana Miroslav Đukić zadovoljan je igrom svog tima u prvom test meču na Kipru.

Izvor: B92

Subota, 27.01.2018.

18:35

Đukić: Nedostajala završnica, Ivanović veliko pojačanje

Crno-beli su remizirali bez golova protiv Gornjika, trećeplasiranog tima poljskog šampionata.

"Igrali smo dobro, agresivno, čvrsto. Bila je prava takmičarska utakmica, evropska. Zadovoljam sam trčanjem i načinom na koji smo držali loptu. Nedostajala nam je završnica... Treba nam još vremena, jer u ovom delu dominira fizička sprema", rekao je Đukić, prenosi "Mondo".

Đukić je zadovoljan i nastupom zimskih pojačanja Đorđa Ivanovića, Jurija Vakulka i Slobodana Uroševića. Ivanović "Moćan je s loptom i mnogo toga može da reši u par poteza. Biće plus u napadu Partizana, u špicu. Opasan je po gol protivnika, a kada bude svežiji biće i bolji. Oseća se na njemu teret pretrčanih kilometara. Dobili smo veliko pojačanje".

Vakulko "U pitanju je igrač koji fizički najviše trpi, jer njegovi kondicioni rezultati nisu na nivo na kojem bi trebalo da su. U igri Vakulka se vidi potencijal i on će nam brzo doneti pozitivne stvari. Ima dobar šut, dobro radi s loptom, priključuje se završnici".

Urošević "Gurnuli smo ga na poziciju koja nije njegova, a on je zadatke vrhunski prihvatio i odradio. Vidimo da Urošević može da nam donese dosta toga u ofanzivi, iako je njegova pozicija levi bek. Pokazao je da je igrač za ekipu".

Trenera nisu izneverili ni najmlađi aduti Luka Cucin, Svetozar Marković, Jovan Nišić, Armni Đerlek, Strahinja Jovanović i Đorđe Jovanović.

"Prezadovoljan sam njihovim učinkom i odnosom. Izgledalo je kao da su od ranije deo naše ekipe. Maltene su svi mladi igrači dobili šansu i iskorisitli je. Nije se videla razlika. Dobro je da imamo veliki fond igrača, sposobnih da se takmiče na visokom nivou", zaključio je trener Partizana.

Sledeći test meč Partizan igra u ponedeljak protiv slovačkog Slovana iz Libereca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: