Šifrin pala, Rebenzburg pobedila

Nemačka skijašica Viktorija Rebenzburg pobedila je u trci veleslaloma u italijanskom San Viljo di Marebeu u Svetskom kupu.

Izvor: AK

Utorak, 23.01.2018.

15:29

Šifrin pala, Rebenzburg pobedila
Foto: Getty images

Rebenzburg je do pobede stigla nakon trećeg mesta u prvoj vožnji, a na kraju su joj u leđa gledali Norvežanka Ragnild Movinkel i Italijanke Federike Brinjone.

Nemica je pobedila 16. put u karijeri u SK, a treći put u sezoni (Zelden, Kilington) za prvo mesto u generalnom poretku veleslaloma sa 37 poena ispred Šifrin, koja je i dalje ubedljivo prva u ukupnom plasmanu SK sa 843 više od Regenzburg.

Šifrin je bez plasmana ostala već u prvoj vožnju, izgubila je kontrolu nad unutrašnjom skijom prilikom obilaska jedne kapije na izuzetnom strmom delu staze i pala, ali je prošla bez povrede.

"Dešava se. Jedna od stvari na kojima sam radila je prebacivanje najvećeg dela pritiska na spoljnu skiju da ne bih prošla ovako", rekla je Amerikanka.

Ona je propustila superveleslalom u subotu u Kortini Dampeco kako bi se koncentrisala na ovu trku, ali je sada prvi put posle šest godina propustila dve u nizu.

Narednog vikenda na programu su još dve tehničke discipline u Švajcarskoj, a onda se skijaški svet seli u Pjongčang gde 9. februara počinju Zimske olimpijske igre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: