Skandal potresa francuski ragbi

Ragbi savez Francuske nalazi se pod istragom policije zbog navodnog sukoba interesa, a policija je u utorak pretresla prostorije te organizacije.

Izvor: B92

Utorak, 23.01.2018.

13:50

Skandal potresa francuski ragbi
Foto: Getty images

Pod istragom je, pre svih, predsednik Bernar Laport.

Prostorije saveza se nalaze u mestu Marcusi kod Pariza, a u toku akcije u kojoj je učestvovalo na desetine policajaca, ragbi reprezentacija Francuske spremala se za takmičenje Šest nacija.

Laport je negirao optužbe da je pritiskao žalbeni odbor Ragbi saveza Francuske da smanji kaznu klubu Monpelje, koji je u vlasništvu njegovog prijatelja Mohada Altrada.

Istraga traje tri meseca, a francuska ministarka sporta je navela da je Laport 30. juna kontaktirao predsednika odbora i telefonom uticao promenu odluke.

Kazna Monpeljeu je sa 70.000 smanjena na 20.000 evra i suspenziju stadiona na jednoj utakmici. Tužilaštvo će odlučiti da li će pokrenuti proces koji može da dovede do toga da Laport bude formalno optužen.

Altrad, francuski milijarder poreklom iz Sirije, potpisao je ugovor sa ragbi savezom i reprezentacija te zemlje prvi put ima amblem sponzora na dresu, ali to po navodima nije u sukobu interesa.

Petogodišnji ugovor vredan je 35 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: