Bugi kao Vilt – 44 poena, 24 skoka, 10 asistencija!

Demarkus Kazins, centar Nju Orleansa, pružio je istorijsku partiju u pobedi Pelikansa protiv Čikago Bulsa u neverovatnom meču, posle dva produžetka – 132:128.

Izvor:

Utorak, 23.01.2018.

05:05

Bugi kao Vilt – 44 poena, 24 skoka, 10 asistencija!
Getty Images

'Bugi' je za 51 minut imao 44 poena (8/18 za dva, 5/11 za tri), fantastična 24 skoka, deset asistencija, četiri ukradene lopte, blokadu i pet izgubljenih lopti.

Kazins je ovim učinkom stao rame uz rame sa legendarnim Viltom Čemberlenom, koji je davne 1968. godine takođe ostvario tripl-dabl sa više od 40 poena, odnosno 20 skokova.

U Luizijani smo mogli da gledamo pravi spektakl, koji je okončan tek posle dodatnih deset minuta košarke.

Gosti su bolje krenuli, ali su se domaći brzo probudili i stigli do preokreta, i nešto osetnije prednosti. Ipak, Bulsi uzvraćaju krajem treće i početkom poslednje deonice, predvođeni Džerijanom Grentom i u poslednja četiri minuta ulaze sa velikih 13 poena prednosti.

Međutim, Kazins trojkom pokreće seriju svog tima, koji preko Entonija Dejvisa, odnosno trojkom Džrua Holideja stiže do preokreta na 22 sekunde do kraja. To je bio tek početak drame, pošto posle polaganja Laurija Markanena Dejvis pogađa oba bacanja, na svega 3,2 sekunde do kraja, ali onda Darijus Miler pravi faul na drugoj strani, a Džastin Holidej uvodi meč u produžetak.

Velika borba, sa puno faulova i snažnih zakucavanja nastavila se i u dodatnih pet minuta, da bi domaći dva minuta pre kraja ostali bez 'Obrve', zbog šestog faula.

Odgovornost je, pored Kazinsa, u međuvremenu preuzeo i Holidej, koji dvojkom donosi 120:119 svom timu.

Grent odgovara sa dva bacanja, pa Demarkus čini isto, što su bili poslednji poeni za skoro dva minuta igre, pre nego što je mladi Finac bio polovičan sa linije bacanja za ulazak u novi produžetak.

Ništa se nije ni tada promenilo, ali gosti ipak nisu imali rešenja za Kazinsa. Vezao je pet poena, Entoan Mur pogodio je novu trojku, a Čikago u finišu ostao bez snage za možda još pet minuta spektakla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: