FIFA traži sponzore – VAR na Mundijalu

Svetska fudbalska federacija (FIFA) koristiće VAR tehnologiju na Mundijalu u Rusiji i počela je da pregovara sa kompanijama o sponzorstu tehnologije, javlja AP.

Izvor: MLJ

Ponedeljak, 22.01.2018.

21:38

FIFA traži sponzore – VAR na Mundijalu
Getty images

Ovo će biti prvi put na najvećem fudbalskom takmičenju da će biti korišćena video tehnologija koja bi arbitrima trebalo da pomogne oko spornih situacija koje bi mogle da imaju uticaj na dalji tok meča.

Vladajuće telo za određivanje fudbalskih pravila u Londonu je procenjivalo uticaj VAR na nedavnim utakmicama, pre nego što FIFA konačno odbori korišćenje tehnologije na Mundijalu.

Direktor poslovnog razvoja FIFA Filip L'Flok rekao je za AP da će "VAR definitivno biti korišćen" na SP, kao i da je "sjajno imati tehnologiju u fudbalu, jer doprinosi pravičnosti".

Razgovarajući o tome da li će VAR nastupiti zajedno sa sponzorom na Svetskom prvenstvu, L'Flok je rekao da se "razgovara sa različitim tehnološkim kompanijama koje su veoma zainteresovane za ono što radimo na video tehnologiji".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: