Sud saslušava žalbe Rusa do sledeće nedelje

Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani započeo je saslušanje žalbi 39 ruskih sportista izbačenih sa ZOI u Sočiju 2014. godine zbog sistemskog dopinga.

Izvor: MLJ

Ponedeljak, 22.01.2018.

17:54

Sud saslušava žalbe Rusa do sledeće nedelje
Getty images

Taj doping je navodno prikrivala i država, a CAS je naveo da će saslušanja trajati cele nedelje i da se presuda očekuje naredne sedmice.

Pojedini sportisti se nadaju da će CAS preinačiti njihove kazne, doživotne zabrane učešća na Olimpijskim igrama i da će moći da učestvuju na Zimskim igrama u Pjongčangu, koje počinju 9. februara.

Pred sudom će putem video linka ili telefona svedočiti dva svedoka, uzbunjivač Grigorij Rodčenkov i istražitelj Svetske antidoping agencije Ričard Meklaren.

Jedna švajcarska advokatska firma zastupa 39 ruskih takmičara, medju kojima i osvajača zlatnih medalja iz sedam sportova.

Ta firma navela je da je Međunarodni olimpijski komitet suspendovao sportiste "uprkos nedostatku konkretnih dokaza".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: