Iliev potvrdio za B92: Dolazi Ivanović, ne pamtim takvog

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev potvrdio je za B92 da je klub dogovorio transfer veznog igrača Đorđa Ivanovića iz subotičkog Spartaka.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Ponedeljak, 22.01.2018.

15:24

Iliev potvrdio za B92: Dolazi Ivanović, ne pamtim takvog
Foto: StarSport

Iliev nije mogao da komentariše finansijske detalje transfera (spekuliše se od 400.000 evra uz procenat od sledeće prodaje), niti detalje saradnje sa Ivanovićem koji će biti saopšteni u utorak.

"Poslali smo jutros (ponedeljak) zvaničnu ponudi i dobili potvrdu Spartaka da prihvata. Sutra (utorak) bi trebalo da obavi lekarske preglede i da ga predstavimo, da bi već u sredu putovao na pripreme sa timom", rekao je Iliev za B92.

Ivanović je bio najveća želja Ilieva tokom ovog januara, nedeljama se spekulisalo o transferu veziste koji je četvrti strelac Superlige Srbije sa 11 golova na 21 utakmici.

"Ne pamtim kad je u srpskom fudbalu igrao toliko dominantan igrač, a da nije iz Partizana ili Zvezde. Poslednji igrač oko koga se vodila značajnija borba je bio Mirko Ivanić iz Vojvodine. Izuzetno sam zadovoljan jer je on igrač posebnih karakteristika, drugačiji od svih onih iz naše lige, čak i nekih naših igrača po Evropi. Evropski profil veznog igrača koji može da odgovori u nekoliko sistema, koga dovodim kao da dovodim igrača iz inostranstva. S tom željom, ambicijom, da ne kažem euforijom", rekao je oduševljeno sportski direktor srpskog šampiona. Ivanović je po prirodi vezni igrač, ali je upotrebljiv na više pozicija, kako u sredni, tako i u samom napadu.

"Može da igra drugog špica, klasičnu desetku, na dve pozicije ofanzivnog veznog, a u nekom sistemu Partizana i da igra krilnog igrača, jer naša krila nisu klasična krila. Može da odgovori na 3-4 pozicije, zavisi od utakmice do utakmice i želje trenera kako da se suprotstavi protivniku", dodao je Iliev.

Pre Ivanovića u Humsku je ovog januar stigao levi bek Slobodan Urošević, ali tu se neće završiti prelazni rok u Humskoj. Prethodnih dana se spekulisalo o Ukrajincu Juriju Vakulku i bivšem napadaču Kajrata Žeraru Goi.

"Imam želju da dovedem još dvojicu igrača. Ništa nije istina u vezi Goe. Za Ukrajinca ćemo videti. Nezavisno od njih, imam dvojicu u planu", zaključio je Iliev razgovor za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: