PSŽ u Lionu "overava" titulu, Kavani juri istoriju

U subotu uveče Pari Sen Žermen mogao bi napraviti presudan korak ka osvajanju titule, gostuje drugoplasiranom Olimpiku u Lionu (21h).

Izvor: AK

Nedelja, 21.01.2018.

17:34

PSŽ u Lionu
Foto: Getty images

Dva tima deli 11 bodova uoči 22. kola, u međuvremenu se između njih uvukao Marsej, ali je Lion glavni rival Parizu za trofej.

U prvom duelu ove sezone PSŽ je slavio 2:0 na Parku prinčeva, ali sa dva autogola u poslednjih 15 minuta.

Meč je obeležio i promašen penal Edinsona Kavanija, a upravo bi to izviđenje jedanaesteraca u redovima "svetaca" moglo da bude adut domaćina. U prošlom kolu PSŽ je deklasirao Dižon sa 8:0, uz četiri gola Nejmara da Silve, ali se Brazilac opet zamerio Urugvajcu zbog jedanaesterca.

Naime, Kavani je na tom meču takođe postigao gol, a sledeći bi ga učinio najboljim strelcem u istoriji kluba.

Ceo stadion je navijao da se to dogodi, a navijači su počeli da spremaju slavlje kada je Kavani pao u kaznenom prostoru Dižona u završnici susreta.

Međutim, Nejmar ih "nije čuo", uzeo je loptu, nije ni pogledao u saigrača, te on izveo kazneni udarac. Uspešno. Kavani se nije bunio na terenu, niti je komentarisao ovaj događaj posle meča. Ipak, sigurno mu nije bilo svejedno.

Sada PSŽ gostuje najvećem rivalu, oba tima su u seriji bez poraza, Lion od pet, a "Sveci" od osam mečeva (sve pobede), a nije nemoguće da gosti opet dobiju penal.

To bi bila idealna prilika za Kavanija da uđe u istoriju PSŽ, ako prethodno ne pogodi mrežu Liona. Olimpik Lion i PSŽ igraju od 21h. Mnogo je razloga zašto ovaj meč ne bi trebalo propustiti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: