Votford otpustio Silvu, Pelegrino ne brine?

Uprava Votforda otpustila je Marka Silvu, dok menadžer Sautemptona Maurisio Pelegrino kaže da se za svoj posao ne brine.

Izvor: MLJ

Nedelja, 21.01.2018.

15:15

Votford otpustio Silvu, Pelegrino ne brine?
Getty images

Silva je otpušten nakon što ga je jedan rivalski klub kontaktirao povodom angažmana.

Votford je pobedio samo jednom u poslednjih 11 utakmica u Premijer ligi i zauzima 10. mesto na tabeli. U vrlo sličnoj situaciji je i Sautempton koji je već deset utakmica bez pobede. Da stvar po tim Dušana Tadića bude lošija, čeka ih Totenhem u 24. kolu PL.

U saopštenju Votforda navodi se da je uprava uverena da je dovođenje Silve prošlog leta "bila ispravna odluka" i da bi, da nije bilo "nedozvoljenog kontakta", ekipa "nastavila da napreduje pod njegovim vodjstvom".

"Ovo je bila teška odluka, nije doneta olako. Razlog je nedozvoljeni kontakt, za koji uprava kluba veruje da je pogoršao koncentraciju i rezultate do tačke kada je dugoročna budućnost kluba ugrožena", navodi se u saopštenju preneo je BBC.

Silvu je prošlog novembra kontaktirao Everton. Pre toga, Votford je u 11 prvenstvenih utakmica ostvario četiri pobede, tri remija i pretrpeo četiri poraza. Od tada je Votford pobedio tri puta, u dva meča je odigrao nerešeno i pretrpeo je osam poraza.

Votford je izgubio od Lestera u subotu sa 0:2 i nalazi se na pet bodova od zone ispadanja. Njegov kolega Pelegrino nije kontaktirao sa drugim klubovima, a Sautempton već ima dovoljno problema u ligi jer je u zoni ispadanja, a prošle godine je bio deveti.

"Nisam zabrinut za svoju posao. Čak i u teškim situacijama uživam u njemu i naravno da sam srećniji kada su navijači ponosni na tim. Ali u fudbalu u sportu, ako ne želite teške situacije, onda nemojte ni da igrate. Hoću da igramo uprkos posledicama. Ako igrate igru u teškim situacijama, postajete jači", rekao je Pelegrino za Skaj.

Ukoliko Sautempton pobedi to će biti prva pobeda od 26. novembra kada je razbijen Everton sa 4:1. Sautempton se bore za opstanak, a drugi za Ligu šampiona, a posle 17 sati će biti poznato da li zaista Pelegrino ne mora da brine za svoj posao ili ne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: