Duda i Bodiroga vodili "plave" u čast Gomeljskog

Moskovski CSKA je organizovao utakmicu u čast 90-godišnjice od rođenja poznatog trenera Aleksandra Gomeljskog.

Izvor: MLJ

Nedelja, 21.01.2018.

13:28

Duda i Bodiroga vodili
StarSport

Dve ekipe - "crvena" i "plava" u skladu sa bojama "Armejaca" i mnogo poznatih igrača i legendi na jednom mestu.

"Crvene" su činili poznati igrači i treneri koji su igrali za CSKA, a "plave" poznati igrači i treneri iz Evrope. Na klupi plave ekipe je bio legendarni srpski trener Dušan Ivković, a pomoćnici su bili Dejan Bodiroga i Predrag Danilović.

"Znate šta, meni je velika čast i zadovoljstvo što sam učestvovao povodom 90. rođendana mog velikog prijatelja, nezaboravnog Aleksandra Gomeljskog. Isto tako mogu da čestitam CSKA koji ga ne zaboravlja zbog svega što je učinio za CSKA i za rusku košarku" , rekao je Ivković.

Bodiroga nije krio zadovoljstvo jer je na utakmici u čast Gomeljskog između ostalog sreo i neke svoje prijatelje.

"Gomeljski je praktično otac ruske košarke i imao je toliko generacija uspeha. Drago mi je da sam bio ovde večeras, video sam i neke svoje prijatelje koje dugo nisam video. U svakom slučaju čast je bila biti ovde", rekao je Bodiroga.

Rezultat je bio u drugom planu, u prvom dpbra zabava. Timovi su se rezultatski pratili u stopu i na kraju prvog poluvremena rezultat je bio 33:30 u korist "crvenih".

"Crveni" su do kraja sačuvali prednost i slavili sa 56:50, a igrači su nakon toga dobrovoljno davali autograme i slike

Svoje utiske sa nama je podelio bivši igrač CSKA Matjaž Smodiš rekavši da je uvek lepo obući dres CSKA, ali i bivši grčki plej Teodoros Papalukas.

"Srećan sam što sam tu za velikog trenera Gomeljskog. On je bio neverovatna moć, sila za sovjetsku i rusku košarku", kaže Grk.

Utakmica je završena koncertom, a sav novac od prodaje karata ide u fond za lečenje dece sa cerebralnom paralizom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: