Čanak: Bitna pobeda u ratničkoj utakmici

Trener košarkaša Partizana Nenad Čanak kaže da je njegov tim ostvario bitnu pobedu u jednoj "ratničkoj utakmici" sa Cibonom.

Izvor: MLJ

Subota, 20.01.2018.

22:10

Čanak: Bitna pobeda u ratničkoj utakmici
StarSport

Partizan je u 17. kolu ABA lige bio bolji sa 80:69 najviše zahvaljujući Novici Veličkoviću koji je imao dabl-dabl 23 poena i 12 skokova.

Partizan sada ima meč više od Mornara koji svoju utakmicu 17. kola tek treba da igra u ponedeljak protiv Zadra.

"Značajna pobeda koja nas ostavlja u borbi za četvrto mesto. Utakmica je defanzivno otvorena dobro, ali u jednom trenutku, ulaskom nekih igrača sa klupe, dopustili smo Tomasu i Žoriću da se razigraju. To su igrači koji su igrali Evroligu na visokom nivou, znaju da igraju košarku, kažnjavali su svaku našu grešku", rekao je Čanak posle utakmice.

Žorić je krenuo loše, imao tek jedan od sedam iz igre na početku utakmice, dok je Tomas "rešetao" sa spoljnih pozicija. Bondža Si i Kvami Von su već tada "bačeni u vatru". Von se ispromašivao, Si je imao nekoliko dobrih poteza, ali Čanak kaže da je možda pogrešio što ih je pustio praktično bez treninga.

"Sve to je donelo lošu drugu četvrtinu i kraj poluvremena. Drugo poluvreme smo odigrali skoncentrisanije u odbrani. Nismo odustali, konotrolisali smo skok, produžili napad i dobili jednu ratničku utakmicu. Opet smo šutirali loše za tri, ali kad ekipa odigra odbranu kao danas ili u Laktašima, onda je lakše kompenzovati. Imaćemo sada još vremena da uklopimo dva nova igrača, koji imaju kvalitet. Mnogo rada je pred nama za ono što hoćemo da ostvarimo", rekao je Čanak.

Dve ekipe su bile u egalu sve do poslednje deonice kada se Partizan odlepio i sačuvao prednost. Njegov kolega sa klupe gostiju Ante Nazor kaže da Cibona nije imala rešenja za kontre Partizana u prvom poluvremenu, a da je u drugom loše gradila reket.

Zaključuje da je publika u punom "Pioniru" svakako gledala dobru košarkašku predstavu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: