Bertans: Kod Duleta smo šutirali u rukavicama

Bivši košarkaš Partizana Davis Bertans prisetio se perioda kada je dve godine igrao za crno-bele.

Izvor: B92

Subota, 20.01.2018.

18:44

Bertans: Kod Duleta smo šutirali u rukavicama
Starsport

Letonac, koji nastupa za San Antonio prisetio se perioda kada je igrao za crno-bele i napravio razliku između evropskih i američkih trenera.

"Odbranu u Evropi shvataju mnogo drugačije nego u SAD. Neki treneri potpuno "polude" kada protivnički tim ima seriju, dok je kod trenera Popoviča bitno da damo sve od sebe", rekao je Bertrans za portal "HoopsHype", a potom se prisetio svog bivšeg trenera Duleta Vujoševića.

"U Evropi sam igrao za mnoge trenere i svi se razlikuju. Bogdan Bogdanović i ja smo igrali za Duška Vujoševića u Partizanu mnogo vremena smo proveli radeći posle treninga sa njim. Treneri iz nekadašnje Jugoslavije imaju specifičnu dozu ‘ludila‘ u svom mentalitetu, ali nam je u tom periodu zaista mnogo pomogao. Nije prijatno kada viče na tebe, ali znamo da je to bilo za naše dobro. Vujošević je voleo svoje igrače. Često nam nije davao da napustimo treninge pre nego što vežemo deset trojki posle izlaska iz bloka, ponekad smo morali da šutiramo sa baštenskim rukavicama. Ipak, na kraju nam je sve to bilo od od velike koristi“, zaključio je Bertans.

Reprezentativac Letonije ove sezone u dresu Sparsa prosečno beleži 5,6 poena i dva skoka po utakmici, uz odličan procenat šuta za tri poena od 40,5%.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: