Futsaleri se okupili pred Evropsko prvenstvo

Futsal reprezentacija Srbije nastupiće na Evropskom prvenstvu koje se održava od 30. januara do 10. februara u Sloveniji.

Izvor:

Subota, 20.01.2018.

09:23

Futsaleri se okupili pred Evropsko prvenstvo
StarSport

U okviru takmičenja u grupi protivnici Srbije biće selekcija Slovenije 30. januara (18h) i Italije 1. februara (20 45h). U četvrtfinale će se plasirati po dve najbolje plasirane ekipe.

Reprezentativci Srbije okupili su se na pripremama u sportskom centru u Staroj pazovi u ponedeljak 15. januara, a u petak je odigrana i poslednja kontrolna utakmica protiv Nove pazove.

21. januara ekipa se seli u Novigrad (Hrvatska) gde su planirana dva kontrolna meča zatvorenog tipa protiv Kuvajta (22. januar) i Francuske(24. januar). Pripreme u Novigradu se završavaju 28. januara i tog dana reprezentacija Srbije ide u Ljubljanu.

Na konferenciji za medije prisutnima su se obratili koordinator FSS za futsal Bojan Pavićević, selektor Goran Ivančić i kapiten Dragan Perić.

"Smatram da smo u poslednje vreme postavili neke nove stadarde u srpskom futsalu a ubeđen sam da možemo još više da napredujemo. Cilj koji smo sebi postavili na početku smo ispunili, a to je plasman na Evropsko prvenstvo. Na žrebu nismo imali sreće ali mi verujemo u ove momke. Imali smo dosta problema sa povredama u predhodnom periodu, forma nam nije na vrhuncu, ali situacija je sada drugačije nego ranije kada je veći deo reprezentativaca igrao u našoj ligi pa smo mogli sami da tempiramo formu. Ipak, ja verujem u ovaj tim", rekao je Pavićević,a selektor Pavićević se nadovezao:

"Ušli smo u završnu fazu priprema za Evropsko prvenstvo. Nažalost, imali smo dosta problema sa povredama. Marko Pršić je obnovio povredu zadnje lože i morao je da napusti reprezentaciju. Pokušali smo sve, čekali smo ga do poslednjeg momenta ali nije uspeo da sanira povredu. Umesto Pršića pozvali smo Andriju Stankovića. Očekujemo da će Milosavac za dan dva biti spreman za pun trenažni proces. Imamo još puno toga da uradimo u ovih narednih sedam dana, ali sam generalno zadovoljan sa ovim što smo uradili do sada. Očekujem dve teške utakmice u grupi Mogu samo da obećam da će svi igrači dati svoj maksimum. Ne mogu da prognoziram rezultat protiv Slovenije ali mislim da ova naša iskusna ekipa ima dosta takvih mečeva iza sebe a da če domaćin imati određeni pritisak zbog toga što igraju kod kuće. Što se Italijana tiče, protiv njih ćemo biti kompletni i dobro ih poznajemo. Verujem da možemo u četvrtfinale".

Na prvoj utakmici zbog suspenzija od jednog meča selektor Ivančić neće moći da računa na Aksentijevića i kapitena Perića, koji je istakao da ekipa sa puno optimizma putuje u Ljubljanu.

"Ja sam se juče priključio pripremama i mogu da primetim da je atmosfera odlična. Imamo još dosta vremena da se pripremimo za tu prvu utakmicu protuv Slovenije, koja je po meni ključna".

U Staroj pazovi danas je odrzana zajednica prve i druge futsal lige čiji su predsatvnici zajedno sa rukovodiocima futsal sekcije pružili podršku reprezentaciji i poželeli uspeh na predstojećem Evropskom prvensvu. Prvi put u istoriji pomoć od Saveza u vidu lopti dobili su i timovi treće lige.

Ovo će biti poslednje Evropsko prvenstvo koje se igra na svake dve godine uz uičešće 12 timova. Ubuduće će se igrati na svake četiri godine uz nastup 16 nacionalnih selekcija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: