Hrvati noževima i palicama na Crnogorce u Zagrebu

Devetoro crnogorskih navijača napadnuto je u utorak uveće u Zagrebu, po završetku duela Evropskog prvenstva između Crne Gore i Makedonije.

Izvor:

Sreda, 17.01.2018.

11:15

Hrvati noževima i palicama na Crnogorce u Zagrebu
Facebook/Crnogorci Jug

Iako su huligani koristili noževe i palice, srećom niko od crnogorskih navijača nije zadobio teže povrede, prenose crnogorski mediji.

Povodom incidenta na ulicama glavnog grada Hrvatske javnosti se obradila i navijačka grupa 'Crnogorci jug'.

Posle završetka utakmice i izlaska iz sale nas devetoro (među kojima i jedna cura) uputili smo se ka tramvajskoj stanici odakle smo krenuli ka smještaju. Na tom putu, u delu koji je veoma slabo osvetljen (pored nekog školskog igrališta), kretali smo se zajedno sa Makedoncima, Slovencima i Nemcima. To je i mesto gde smo napadnuti. Prvo su nas susrele tri osobe, koje su služile da nas raspoznaju među ostalim navijačima i koje su dale znak ostalim grupicama da krenu u napad”, piše na početku saopštenju, prenosi portal cdm.me.

“Crnogorci jug” na osnovu izvedenog napada sumnjaju da iza svega stoje navijači zagrebačkog Dinama, popularni Bad Blu Boysi.

Iz dva pravca krenule su grupe, totalno maskirane (otprilike nekih 30-40 osoba) sa noževima, teleskopima i palicama. Kako je cura koja je bila sa nama nosila torbu krenuli su prvo ka njoj, misleći da je u torbi neka od zastava. Curi je nožem zaprijećeno da otvori torbu. Utoliko su shvatili da jedan član ima ranac i pojurili ka njemu, sa namerom da ga otmu, što su i uradili. U rancu je bilo dosta ličnih stvari svih članova, barjak grupe kao i velika svota novca koja je služila za troškove gostovanja naše grupe. Za ostalim našim članovim je trčao ostatak maskiranih momaka do same tramvajske stanice”.

U daljem tekstu, navodi se da je ceo slučaj prijavljen policiji, a obavešteni su Rukometni savez i Ambasada Crne Gore u Zagrebu.

Da zaključimo, pao je barjak grupe, dok je zastava ostala sačuvana. O načinu na koji je oduzet barjak ostavljamo vama da komentarišete. Nijedan član nije teže povređen, što je sada i najbitnije. Videli smo da su hrvatski mediji počeli da šire laži, ali tu su svi ostali navijači drugih reprezentacija koji mogu posvedočiti o incidentu. Došli smo u Zagreb da pratimo našu svetinju, kao što to radimo godinama svuda po Evropi. Ovde se radi o reprezentativnom navijanju, a ne klupskom. Ovaj događaj nas neće zaustaviti da to i dalje radimo”, saopštila je navijačka grupa “Crnogorci jug”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

124 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: