Prošli smo dalje – ovo su šanse za polufinale

Srbija je pobedila Island 29:26, a Šveđane će mnogi navijači "Orlova" slaviti kao braću.

Izvor: MLJ

Utorak, 16.01.2018.

22:10

Prošli smo dalje – ovo su šanse za polufinale

Ekipa Jovice Cvetkovića je umalo za jedan gol ostala "kratka" od narednog kruga takmičenja na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj.

Švedska je pobedila Hrvatsku i odigrala za Srbiju koja će kao trećeplasirana otići dalje iz grupe A, ispred Islanda. Naša reprezentacija među najboljih 12 ekipa na EP ne prenosi nijedan bod jer se bodovi iz pobede nad poslednjom ekipom iz grupe ne računaju u nastavku takmičenja.

Grupa A se ukršta sa grupom B igranom u Poreču (Francuska, Norveška, Belorusija, Austrija). U njoj su dalje prošle Francuska, Belorusija i Norveška. Formira se nova grupa od šest ekipa i odakle dve najbolje prolaze dalje. Iz grupa C i D se po istom ključu formira nova, a iz obe se najbolji plasiraju u polufinale.

Francuzi su grupi B imali sve tri pobede i prenose maksimalna četiri boda. Norveška je druga sa dve pobede i prenosi dva boda. Belorusija je treća sa jednom pobedom nad Austrljancima i zbog toga ne prenosi nijedan bod u novu grupu.

Hrvatska posle poraza od Švedske prenosi dva boda, a Švedska četiri jer je pobedila i domaćina i nas, a poražena je od Islanda.

Tako će Francuska i Švedska imati najveće šanse da se plasiraju u polufinale, nešto manje šansi će imati Švedska i Norveška, a najmanje Belorusija i Srbija.

Glavna faza takmičenja počinje u četvrtak, Srbija igra protiv Norveške u Zagrebu, a istog dana Hrvatska igra protiv Belorusije. Protiv Francuza igramo 22. januara, a protiv Belorusa 24.

Polufinala su na programu 26. januara kada je i meč za peto i šesto mesto, finale i meč za bronzu su 28. januara.

Mogu li "Orlovi" do podviga?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

88 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: