Sančes 75% Junajtedov – da li će biti kao Van Persi?

Britanski mediji očekuju da narednih dana Mančester junajted ozvaniči transfer Aleksisa Sančesa iz londonskog Arsenala.

Izvor: AK

Utorak, 16.01.2018.

12:15

Sančes 75% Junajtedov – da li će biti kao Van Persi?
Foto: Getty images

Žoze Murinjo je navodno pristao da plati "Tobdžijama" 35 miliona funti za Čileanca kojem na leto ističe ugovor, a koji je do pre samo nekoliko nedelja bio viđen u redovima gradskog rivala Sitija.

Ostrvljani tvrde da je transfer gotov 75%, pa su u ponedeljak od Sančesa i definitivno odustali "Građani", ali i drugi interesant Čelsi.

Realizaciju odlaže navodno pokušaj Arsenala da uz nešto manju cifru, oko 30 miliona, dobije i vezistu Henriha Mhitarjana, koji nije u planovima kod Murinja ove sezone. Međutim, Junajted ceni Jermena znatno više od tih pet miliona, jer ga je platio 30 pre godinu i po.

Arsen Venger je prvobitno kao deo transfera Sančesa tražio mladog Francuza Antonija Marsijala, ali je Murinjo izrično odbio takvu mogućnost.

U svakom slučaju, Sančes navodno već može da traži kuću u Mančesteru, a lako će je platiti jer bi prema saznanjima medija trebalo da dobije nedeljnu platu od 400.000 funti, 60.000 više nego što mu je nudio Siti, a tako će postati četvrti najplaćeniji igrač na svetu.

Mnogi sumnjaju da je 29-godišnji Sančes vredan 100 miliona funti, koliko će izaći transfer kada se sabere i plata koju će dobiti za verovatno troipogodišnji ugovor, ali su drugi odmah napravili sa Robinom van Persijem.

Holanđanin je takođe bio "bomba" prelaznog roka kada se sredinom avgusta 2012. preselio iz Arsenala u Junajted za 22,5 miliona funti. Bio je to pravi potez sera Aleksa Fergusona, jer je iste sezone Junajted osvojio Premijer ligu, što je poslednja titula "Crvenih đavola".

Fudbalski analitičari iz Engleske smatraju da će Sančes biti savršeno pojačanje za Junajted, igrač koji bi mogao da vrati trofeje na Old Traford. Murinjo nema dovoljno vrhunskih fudbalera u rotaciji, a ekipa se pored Premijer lige i dalje bori i u Ligi šampiona.

Sančesa na Old Trafordu čeka legendarni broj 7.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: