Lebron ne može sâm – Voriorsi slavili i u Ohaju

Golden Stejt Voriorsi savladali su Klivlend Kavalirse kao gosti u velikom derbiju NBA lige – 118:108.

Izvor:

Utorak, 16.01.2018.

05:00

Lebron ne može sâm – Voriorsi slavili i u Ohaju
Getty Images

Aktuelni šampioni naneli su i drugi poraz najvećem rivalu ove sezone, prelomivši meč u svoju korist krajem treće i početkom poslednje deonice.

Domaćin je bolje počeo, predvođen fenomenalnim Lebronom Džejmsom, koji je ubacio 16 poena već u prvoj četvrtini, ali je ponovo do izražaja došla 'duža' klupa, odnosno veći broj raspoloženih startera u timu Stiva Kera.

Blistao je Kevin Durent sa 32 poena (5/10 za dva, 4/6 za tri), osam asistencija, pet skokova i tri ukradene lopte, a ništa lošiji nije bio ni Stefen Kari sa 23 poena, uz takođe osam asistencija i četiri uhvaćene lopte.

Ogroman doprinos, kao i uvek, dao je Drejmond Grin sa 11 poena, 16 skokova, devet proigravanja i dve blokade, dok je Klej Tompson dodao 17 poena. Lebron je meč završio sa 32 poena (12/16 za dva, 0/2 za tri), osam skokova, šest asistencija, četiri rampe i tri ukradene lopte, ali su ga na pravi način ispratili samo Kevin Lav i Ajzea Tomas.

Lav je pored 17 poena imao i sedam uhvaćenih lopti i tri asistencije, dok je I.T. ubacio 19 poena i imao četiri uspešna dodavanja, ali uz loš procenat šuta iz igre (7/14 za dva, 1/7 za tri).

Dvocifren je bio samo još Dvejn Vejd sa 10 poena, sedam skokova i pet asistencija s klupe.

Voriorsi su zabeležili 13. trijumf u nizu, drugi nad Klivlendom ove sezone, dok su ujedno produžili sve dublju krizu Kavsa koji su poraženi četvrti uzastopni put, odnosno čak osmi u poslednjih deset susreta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: