Srbija pobedila Meksiko, još korak do višeg ranga

Juniorski reprezentativci Srbije u hokeju pobedili su Meksiko na Svetskom prvenstvu 2. divizije B u Beogradu sa 3:1.

Izvor: MLJ

Ponedeljak, 15.01.2018.

23:30

Srbija pobedila Meksiko, još korak do višeg ranga
Foto: Ivan Miladinovic

I pored nekoliko šansi na obe strane, mreže su mirovale u prvoj trećini, da bi rasplet u korist Srbije počeo da se nazire u drugoj deonici.

Tada se najpre Aleksandar Filipović na asistenciju Mirka Đumića upisao u strelce za 1:0 u 30. minutu, da bi sedam minuta kasnije kapiten Srbije Luka Vukićević povisio na 2:0 posle dodavanja Srđana Subotića.

Meksikanci su vratili neizvesnost pred početak poslednje trećine preko Peresa, ali je pet minuta pre kraja Dušan Grković otklonio svaku dilemu i postavio konačnih 3:1 za zasluženo slavlje srpskih juniora.

U preostalim mečevima 4. kola, Hrvatska je bila bolja od Turske sa 4:1, dok je Španija savladala Belgiju sa 9:3.

Mladi "oklopnici" Srbije su sada korak bliže plasmanu u viši rang, za koji će im trebati i malo sreće. Potrebno je da u poslednjem kolu Španija ne pobedi Hrvatsku u regularnom delu i da Srbija savlada Tursku.

Taj duel je na programu u utorak od 20 sati, a ulaz u ledenu dvoranu "Pionir" je besplatan i mladim hokejašima je potrebna sva podrška.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: