Butulija: Igrali smo bez krila, to je nedopustivo

Bivši reprezentativac Srbije Igor Butulija rekao je da Srbija ne sme da ponovi greške kao na prvoj utakmici protiv Hrvatske.

Izvor: B92
Podeli
Starsport
Starsport

'Orlovi' su ubedljivo poraženi od Hrvatske 32:22 (14:9) na otvaranju Evropskog prvenstva u Splitu.

"Poznavajući te momke znam da se tokom jučerašnje utakmice nisu predali. Zbog izuzetne važnosti kakva je bila utakmica sa Hrvatskom, oni su ovaj meč i emotivno doživeli želeći da odigraju i da otvore prvenstvo na najbolji mogući način. Evidentno je da smo odigrali taktički loše, posledica je sigurno i pritisak te utakmice, gde su obe ekipe bile u grču. Mi smo nažalost bili ti koji su mnogo statičniji igrali, nismo imali promenu ritma, nismo se dobro kretali", rekao je Butulija u razgovoru za O2.TV.

"Po meni, ključ poraza od Hrvatske jeste da smo jako malo igrali preko krila. To je nedopustivo, pogotovo protiv odbrane, koju je selektor Hrvatske odabrao da igra protiv reprezentacije Srbije", zaključio je on i dodao:

“Većina naših reprezetativaca igra u velikim klubovima i nešto se sa ovom igrom tu ne podudara. Znajući da selektor insistira na toj brzoj igri, verujem da je našoj selekciji juče bio loš dan".

Srpski rukometaši već u nedelju igraju protiv Švedske od 18:15 u drugom kolu A grupe EP.

"Ide nova utakmica, ali ne smeju da ne analiziraju ovakve greške, niti da ponove igru kao od juče. Ja verujem u ove momke da mogu da naprave rezultat i da prođu u narednu fazu takmičenja".

Sport

strana 1 od 3 idi na stranu