Ataman: Štimac će biti bolji, vežbali smo napad

Trener Anadolu Efesa Ergin Ataman kaže da je njegov tim dosta radio na napadu i konstatovao da je Vladimir Štimac protiv Zvezde pokazao lošiju igru nego obično.

Izvor: MLJ

Petak, 12.01.2018.

21:31

Ataman: Štimac će biti bolji, vežbali smo napad
Getty Images

Efes je u Sinan Erdem domu rekordom sezone pobedio Zvezdu 104:95. Ataman je istakao da ga najviše raduje broj asistencija u meču (ukupno 21).

"Igrali smo odličnu timsku košarku večeras u napadu. Igrali smo sa dva plejmejkera Erikom Mekolumom i Tonijem Daglasom i to je pomoglo u organizaciji napada. Pokušali smo da napadnemo Tejlora Ročestija za koga znamo da ima problema u odbrani, dobro smo kretali loptu i postigli 104 poena, najviše u sezoni, ali najvažnije su asistencije, prvi put u sezoni smo imali više od 20", rekao je Ataman posle meča.

Efes je tako došao do pete pobede u sezoni u kojoj ima još 12 poraza i mnogo više problema. Neki od njih su sada bar privremeno stavljeni po strani.

"Ove nedelje smo četiri dana vežbali napad, sada sledi vežbanje odbrane. Večeras nismo imali doprinos od Vladimira Štimca, ali je on odličan igrač i igraće bolje. Mislim da ćemo u ostatku sezone biti dobra ekiša. Mentalno smo spremni, dobro smo trenirali i igrači žele pobede. Znaju da su teško poraženi u Beogradu u prvoj utakmici i čestitam igračima jer su pokazali dobru utakmicu i timski rad", rekao je Ataman.

Štimac je protiv Zvezde ubacio samo dva poena za devet minuta na parketu. Za to vreme je imao tri skoka i jednu asistenciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: