Može li Zvezda i protiv "novog" Efesa?

Košarkaši Crvene zvezde u drugačijim okolnostima pokušavaju da izbore novu pobedu protiv Anadolu Efesa u odnosu na duel u Beogradu.

Izvor: MLJ

Petak, 12.01.2018.

17:01

Može li Zvezda i protiv
Starsportphoto

Jedva je mesec dana prošlo od prethodnog duela između dve ekipe kada je Zvezda ostvarila ubedljivu pobedu 100:81.

Poraz od crveno-belih je bio jedna od kapi koje su prelile čašu nezadovoljstva uprave Efesa radom Velimira Perasovića. Efes je na evroligaškom dnu ove sezone, ali se za samo mesec dana promenilo nekoliko stvari.

Pre svega trener. Došao je Ergin Ataman i sa promenljivim uspehom pokušava metamorfozu Efesa iz gubitničke u pobedničku ekipu. Njega navijači Zvezde naročito ne vole zbog slučaja Marka Ivkovića, a igrači Zvezda ga pamte iz vremena kada je vodio Galatasaraj.

Promenjena je uloga srpskog centra Vladimira Štimca koji dobija manju minutažu nego ranije i beleži slabije rezultate.

Baskonija je bila nagoveštaj nešto boljih izdanja Turaka, ali su Španci ipak odneli pobedu u tesnoj utakmici nakon čega je usledio Olimpijakos i pobeda Grka 61:58, te trijumf Efesa nad Bambergom 69:58 i onda novi poraz, ovog puta od Panatinaikosa. 90:79.

Zvezda je s druge strane od pobede nad Efesom upisala pobede nad Valensijom, Žalgirisom i Armanijem, a poražena je od Fenerbahčea i Panatinaikosa. Crveno-beli su u boljoj formi, ali bek Džejms Feldin i trener Dušan Alimpijević saglasni su da moraju da budu oprezni. Feldin je od dolaska u Zvezdu jednu od najboljih partija odigrao upravo protiv Efesa u decembru.

"Crvena zvezda je u poslednje vreme ugrabila veoma važne pobede na gostovanjima, ali mi ćemo biti mnogo organizovaniji nego u beogradskom meču. Igrači će imati drugačije uloge u timu i apsolutno ciljamo pobedu u ovoj utakmici. Takođe, naša publika imaće šansu da vidi novog igrača Tonija Daglasa", rekao je pre meča Ergin Ataman.

Efes je trenutno pretposlednji u EL sa četiri pobede i 12 poraza, dok je Zvezda 11. sa sedam pobeda i devet poraza. Utakmica u Sinan Erdem domu u Istanbulu počinje u 18:30 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: