Emotivni oproštaj Kutinja: Nedostajaćete mi, YNWA!

Novo pojačanje Barselone Felipe Kutinjo emotivnom porukom oprostio se od bivšeg kluba Liverpula.

Izvor: B92

Utorak, 09.01.2018.

10:00

Emotivni oproštaj Kutinja: Nedostajaćete mi, YNWA!

Brazilac je u subotu postao rekordno pojačanje Katalonaca pošto je na Kamp Nou stigao za 160 miliona evra.

Kutinjo je 2013. prešao u Liverpul gde je odigrao 202 utakmice i postigao 54 golova.

"Od trenutka kada sam stigao u Liverpul, moja porodica i ja smo osetili dobrodošlicu i stekli smo veliki broj prijatelja. Na terenu i van njega, osetili smo lepotu ovog kluba i njegovih navijača. Zauzvrat, nadam se da sam pružio uspomene i trenutke koji su doneli sreću pristalicama Liverpula. Pre selidbe u Liverpul, znao sam veličinu kluba i istoriji, ali ono što sam shvatio tokom vremena je da poseduje jedinstveno srce i dušu. Ima svoju ličnost i karakter“.

Brazilski fudbaler je u nastavku objasnio zbog čega je napustio Enfild.

"Napuštam Liverpul jer je Barselona moj san. Liverpul je bio moj san, za koji sam imao sreću da ostvarim i dao sam mu pet godina. Karijera na terenu ne traje dugo, a igrati za Barselonu, kao i za Liverpul, nešto je što želim da iskusim i uživam dok mogu“.

Svom bivšem timu poželeo je sreću u nastavku sezone.

Since the moment I arrived in Liverpool , me and my family have been made to feel so welcome and have made so many friends. On the pitch and off the pitch, we have experienced the beauty of this club and its fans. In turn, I hope I have delivered memories and moments that have brought happiness to the Liverpool supporters. Moving to Liverpool, I knew the club’s greatness and history but what I did learn during my time was the unique heart and soul of the place. It has its own personality and character. I leave Liverpool because Barcelona is a dream for me. Liverpool was a dream that I was fortunate enough to realise and I have given five years of my life to it. A career on the pitch only lasts for so long and to play for Barcelona as well as Liverpool is something I want to experience and enjoy while I am blessed enough to be able to do so. I hope the supporters understand that choosing to experience something new is not about diminishing their importance to me or the club’s importance. Nothing will ever diminish that in my heart. I wish Jürgen and the team nothing but joy and success for the rest of this season and beyond. This is an amazing team and they are getting better and better all the time. There are too many people I want to thank, but I cannot name everyone individually. To all the amazing club staff who have been part of my life in Liverpool - I will miss you. To the owners, whom have tried so hard to bring success, and to the football recruitment staff for showing faith in me to bring me here and rewarding me during that journey, and to my incredible teammates, past and present, who have helped me grow and improve as a player and a person, I would like to say thank you to you all. Anything I have achieved here would not have been possible without you. And finally, to the most important people of Liverpool - the Liverpool supporters. I can never thank you enough for what you have given me during this time and no matter where I go in the world, for the rest of my life, I will always cherish Liverpool in my heart. You, the club and the city will always be a part of me. You’ll Never Walk Alone. Philippe.

A post shared by Philippe Coutinho (@phil.coutinho) on

"Želim Jirgenu i timu ništa osim sreće i uspeha do kraja sezone i u budućnosti. Liverpul je odličan tim i sve je bolji i bolji. Postoji veliki broj ljudi kojima želim da se zahvalim, ali ne mogu da pomenem sve pojedinačno. Osoblju koje je bilo deo mog života u Liverpulu – Nedostajaćete mi. Vlasnicima, kojima sam pokušao da donesem uspeh, skautima koji su me doveli ovde i nagradili tokom mog putovanja, i mojim neverovatnim saigračima, nekadašnjim i sadašnjim, koji su mi pomogli da rastem i napredujem kao igrač i osoba, želeo bih da se zahvalim. Ništa što sam postigao ne bi bilo moguće bez vas“.

Na kraju, Brazilac se oprostio od navijača 'Redsa'.

"Ne mogu dovoljno da vam zahvalim na svemu što ste mi pružili tokom ovog vremena i bez obzira gde odem u svetu, do kraja života, zauvek ću čuvati Liverpul u srcu. Vi, klub i grad ćete uvek biti deo mene. Nikada nećete hodati sami“, poručio je Kutinjo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

19 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: