Bogdanović sjajan, ali Bertans je bio jači (VIDEO)

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović odigrao je sjajnu partiju u NBA ligi, ali to nije bilo dovoljno da njegov Sakramento izbegne poraz od San Antonija.

Izvor: B92

Utorak, 09.01.2018.

08:21

Bogdanović sjajan, ali Bertans je bio jači (VIDEO)
Foto: Tanjug/AP Photo/Riæ Pedroncelli

Sparsi su savladali Kingse rezultatom 107:100, a Bogdanović je za 33 minuta na parketu postigao 16 poena (6-10 iz igre, 2-2 za tri, 2-2 penali), uz po 5 skokova i asistencija.

Domaćin je odigrao veoma dobar meč protiv favorizovanog tima Grega Popovića, ali je posustao u samom finišu, najviše zbog neverovatne role drugog bivšeg košarkaša Partizana – Davisa Bertansa.

Letonac je trojkama razbio odbranu rivala, vezao šest poena za vođstvo svoje ekipe u finišu, da bi ga Lamarkus Oldridž ispratio i tu je bio kraj za Sakramento. Upravo su njih dvojica bili najefikasniji – centar Sparsa postigao je upisao dabl-dabl (31 poen i 12 skokova), dok je Bertans došao do rekorda karijere u NBA ligi, sa 28 poena (11-15 iz igre, 6-9 za tri) i 3 uspešna dodavanja.

Kod Kingsa se osim Bogdana istakao Vili Kouli-Stajn sa 22 poena i 9 uhvaćenih lopti, dok je isti broj poena kao srpski reprezentativac postigao Geri Templ.

Ovo je bila prilika i da se Bogdanović sretne sa starim prijateljem Žofrijem Lovernjem, koji kao Kavaj Lenard i Manu Đinobili, nisu ulazili u igru.

Uprkos trijumfu ’Mamuze’ su ostale treće na tabeli Zapadne konferencije sa 28 pobeda i 14 poraza, dok je Sakramento na 12. poziciji sa skorom 13-26.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: