Navijači Kaljarija vređali Matuidija na rasnoj osnovi

Fudbaler Juventusa Blez Matuidi rekao je da su ga navijači Kaljarija vređali na rasnoj osnovi tokom prvenstvene utakmice.

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.01.2018.

10:43

Navijači Kaljarija vređali Matuidija na rasnoj osnovi
Getty Images

Juventus je pobedio na gostovanju pobedio Kaljari sa 1:0, a Matuidi je posle utakmice rekao da su ga domaći navijači vredjali na rasnoj osnovi.

On je naveo da "slabi ljudi mržnjom pokušavaju da zastraše druge".

"Ne mrzim nikoga, samo može da mi bude žao onih koji postavljaju loš primer. Tokom utakmice sa Kaljarijem vređali su me na rasnoj osnovi. Fudbal je dobar način da se širi jednakost, strast i inspiracija i zbog toga sam ovde. Mir", naveo je Matuidi na Fejsbuku.

Mautidija su na rasnoj osnovi vredjali i navijači Verone, tokom utakmice odigrane 30. decembra, u kojoj je 30-godišnji Francuz postigao vodeći gol u pobedi Juventusa od 3:1.

Fudbalski savez Italije je zbog nedoličnog ponašanja navijača delimično zatvorio stadion Verone i novčano je kaznio taj klub.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: