Rukometaši zovu navijače na Banjicu

Nemanja Zelenović i Milan Jovanović pozvali su publiku da ispune tribine protiv Makedonije i pruže veliku podršku u generalnoj probi za Evropsko prvenstvo.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 04.01.2018.

17:49

Rukometaši zovu navijače na Banjicu
Foto: RSS

Prijateljska utakmica izmedju reprezentacija Srbije i Makedonije igra se u petak od 18 sati u Sportskom centru Voždovac na Banjici.

"Trening meč sa Saudijskom Arabijom pokazao je da moramo još čvršće i jače da igramo. Ova reprezentacija poseduje visok kvalitet i to ćemo pokazati. Već u duelu sa Makedoncima verujem da ćemo odigrati još čvršće u odbrani, kolektivnije, jer svakim treningom napredujemo i bolje se razumemo", rekao je Zelenović za sajt RSS.

Bek nemačkog Magdeburga naglašava da je ostalo malo vremena do duela sa Hrvatskom na startu kontinentalnog takmičenja.

"Kratak je period za pripreme pred Evropsko prvenstvo, ali ono što hoćemo je da napravimo dogovor u bekovskoj liniji i izvežbamo akcije. Imamo još nedelju dana da sve legne na svoje, nadam se pozitivnom učinku u Hrvatskoj. Veliki korak napred bio bi plasman u drugu fazu takmičenja".

Mladi bek Vojvodine Milan Jovanović ističe da je Makedonija dobar rival i da je pravi test ispred "orlova".

"Makedonija je stalno u drugoj fazi svih takmičenja, ali očekujem pobedu pred punom Banjicom. Verujem da će navijaci doći da nas podrže i isprate u Hrvatsku na najbolji mogući način", rekao je Jovanović.

Naglasio je da dva poraza na turniru u Švajcarskoj nisu previše važna, posebno zbog velikog izostanka igrača.

"Kompletni izgledamo potpuno drugačije, a pobeda nad Saudijskom Arabijom nas je vratila na pobednički kolosek. Tek nas čekaju pobede, uveren sam u to. I meni, kao najmladjem u državnom timu, potrebno je vreme da se uigram za momcima, ali najvažnije je da ne osecam grč. Svi ovde žive da zaigraju u atmosferi pune arene, kakva će biti u Splitu. Gledamo na taj meč sa čisto sportskog aspekta", zaključio je Jovanović.

Izabranici Jovice Cvetkovića 12. januara protiv Hrvatske otvaraju EP u A grupi koju čine još Švedska i Island.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: