PL: Bomba Milivojevića za pobedu Palasa, Siti gazi

Ekipa Kristal Palasa slavila je na gostovanju protiv Sautemptona 2:1, a pobedonosni gol postigao je Luka Milivojević u 80. minutu.

Izvor: B92

Utorak, 02.01.2018.

22:50

PL: Bomba Milivojevića za pobedu Palasa, Siti gazi
Getty images

U 22. kolu Premijer lige, izabranici Roja Hodžsona uspeli su da dođu do veoma važna tri boda, dok su "Sveci" i dalje u očajnoj formi.

Milivojević je za vikend bio tragičar Palasa, pošto je u nadoknadi vremena promašio penal za pobedu nad Sitijem, međutim sve se vratilo na ovom meču.

Domaći su poveli preko Šejna Longa u 17. minutu i taj rezultat bio je na snazi do 69, kada gosti dolaze do izjednačenja. Tausend je poslao loptu u kazneni prostor, Benteke ju je spustio Mekarturu koji je postigao gola, 1:1.

Potpuno preokret desio se samo 11 minuta kasnije. Tausend je poslao loptu Milivojeviću, a ovaj je iz prve sa nekih 25 metara poslao preciznu loptu, prema kojoj se Mekarti nije ni bacio, jer nije imao šanse.

Milivojević je tako doneo veliko slavlje Palasu koji se sada 14. sa 22 boda, dok je Sautempton jednu poziciju iznad ispadanja. Dušan Tadić odigrao je 79. minuta za domaći sastav kada ga je zamenio Redmond. Fudbaleri Mančester Sitija pobedili su pred domaćom publikom Votford sa 3:1 u poslednjoj utakmici večeri.

"Građani" su za vikend odigrali bez golova sa Kristal Palasom, ali su se samo dva dana kasnije vratili pobedničkom ritmu. Da će Siti doći do 20. trijumfa u sezoni nagovestio je u prvom minutu Rahim Sterling.

Brzonogi Englez iskoristio je sjajan centaršut Sane i na drugoj stativi neometan sproveo loptu u gol. Samo 12 minuta kasnije, novi gol u mreži Votforda. De Brujne je prošao sa desne strane, a Kabasele želeći da izbije loptu, uklizava i postiž autogol.

Aguero je u 63. minutu povosio na 3:0, dok je konačnih 3:1 postavio u Grej u 82. minutu.

Do pobeda su došle i ekipe Vest Hema i Totehhema. "Čekićari" su preokrenuli rezultat, pošto su na poluvremenu gubili sa 1:0. Heroj je bio Endi Kerol koji je postigao oba gola, za pobedu je došao u 94. minutu za veliku radost navijača.

Sa druge strane, "Pevci" su rutinski savladali najgoru ekipu šampionata Svonsi sa 2:0. Golove su postizali Ljorente u 12. i Dela Ali u 89. minutu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: