Gudurić lider Fenera, pao i Bešiktaš

Košarkaši Fenerbahčea savladali su gradskog rivala Bešiktaš 76:71 u derbiju 13. kola turske Superlige.

Izvor: AK

Nedelja, 31.12.2017.

13:03

Gudurić lider Fenera, pao i Bešiktaš
Foto: EPA/ROBERTO BREGANI

Tim Željka Obradovića je kontrolisao meč od prvog minuta, imao i 24 poena prednosti, da bi u finišu popustio i omogućio gradskom rivalu da izbegne debakl.

Najbolji pojedinici u 11. pobedi Fenera bili su srpski reprezentativac Marko Gudurić i bivši igrač Partizana Jan Veseli sa po 15 poena.

Gudurić je kao starter odigrao skoro 30 minuta, pogodio pet od sedam šuteva iz igre (2/3 trojke), te imao četiri skoka, tri asistencije i dve ukradene lopte.

Veseli je promašio samo jedan od šest šuteva iz igre, te dominirao u reketu sa devet uhvaćenih lopti. Dvocifren učinak imao je još samo Bredli Vonamejker sa deset poena, dok je Nikolo Meli zabeležio 12 skokova uz pet asistencija.

Bešiktaš su u drugom uzastopnom porazu predvodili Avgusto Cezad de Lima Brito (osam skokova) i Kajl Vims sa po 12 poena, dok je 11 postigao Rajan Boutrajt, uz četiri asistencije.

Fener deli prvo mesto u Superligi sa Tofašom sa skorom 11-2, dok je Bešiktaš četvrti sa 9-4.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: